Tredje generationen Bäckström har fått fåtöljen från 50-taletMin farmor och farfar köpte två fåtöljer efter det att de gifte sig på 50 talet, den ena var röd och den andra var svart.

Den röda har gått sönder för länge sen men den svarta har fått hänga med. Den har stått i mitt föräldra hem fram tills i går då min mor har sålt och flyttat ifrån det och inte hade någon plats för denna underbara fåtölj. Nu har den då hamnat hos mig, tredje generationen Bäckström. Vi har inga äldre möbler hemma men 50 talet är otroligt tidlöst så den passar perfekt här ändå. Den ger hela rummet karaktär och sticker ut i mängden.
Det fattas tyvärr en skinnkudde som satt i ett band på ryggstödet, den försvann för många år sen.
Jag kommer också få en skinn pall av min farmor som egentligen inte hör till men den kommer passa jätte bra till fåtöljen.
Blandar ni också gammal och nytt eller tycker ni att det är snyggast att ha allt nytt eller allt gammalt?

Ha en härlig fredags kväll!

Kommentarer
Postat av: CiliaH

Här har vi en salig blandning av gammalt och nytt billigt och dyrt :) Bara allt passar in i "vår stil" så ser vi inte till var och när det kommer från.Fåtöljen är verkligen jättefin.Ha en trevlig kväll

2010-03-26 @ 19:57:20
URL: http://ugglehuset.wordpress.com
Postat av: Carin

Jättesnygg! Jag har också en fotölj från den tiden, tyvärr sjunger den på sista versen och jag måste göra något åt den om den inte ska åka ut i nästa flytt.

/Carin

2010-03-26 @ 20:44:52
URL: http://www.salstatosee.blogspot.com
Postat av: Emmie

Jag känner mig också något trött och frånvarande, men det måste bara vara all sol och frisk luft! Jag har dessutom uteslutit alla sötsaker så jag har en lätt sockerdipp misstänker jag...

Jag tar 249 för en vimpel med 10 flaggor (ca 5 m lång) inkl. porto.Ha nu en riktig superhelg och njut ditt fina hem! ♥

2010-03-26 @ 22:05:03
URL: http://emmieliving.blogg.se/
Postat av: Amanda & Oscar

Jag älskar gamla saker! Jag blandar hej vilt :)

2010-03-27 @ 16:31:44
URL: http://glantan.blogg.se/
Postat av: unique

Hej hej.Va kul att du gillade det du läste. Får la hoppas du kikar in igen då.Måste bara säga att Ert hus är gudomligt. Ja, inredningen alltså. Är det du som står bakom den?

2010-03-27 @ 16:41:42
URL: http://saratilling.devote.se
Postat av: Ann-Therese Tjärnlund

Jättefin! Tyvärr har vi knappt några gamla möbler från förr. Hade önskat lite arvegods men men. Vi har dock ett gammalt, ruggigt (!) skåp i vardagsrum/kök jag köpte på auktion för 100 år sen =). Det blir lite charmigt med nåt gammalt till allt det nya. Ha en trevlig helg!

2010-03-27 @ 19:29:04
URL: http://falkan40.blogspot.com/
Postat av: Linda

Jag beundrar dem som har känsla för det där med att blanda gammalt och nytt, tycker det är charmigt. Den känslan saknar jag dock totalt och därför blir det mest nytt i vårt hus sedan... Kram

2010-03-28 @ 15:29:01
URL: http://vartnyahus.blogspot.com
Postat av: Maria, Livet med tre

Oh.. det är jag tyvärr inte alls vidare bra på. Jag tycker det är jätte jätte fint men har inte riktigt hittat DET gamla att blanda med allt vårt nya. Men jag går och drömmer om ett par äldre möbler som skulle passa jätte bra hemma hos oss.. får se bara om jag får med mig sambon på det ;-)Fotöljen ser väldigt välbevarad och fin ut :-)

Kram Kram!

2010-03-29 @ 21:08:07
URL: http://livetmedtre.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback