Så kan man också sovaVi lägger alltid Leja med huvudet på kudden och fötterna neråt men varje gång man går in och tittar till henne ligger hon åt ett helt annat håll.

Hon kan ligga  med huvudet neråt, med fötterna utanför sängen, utan täcke och utan kudde. Tänk vad det stökar runt de små barnen, det märker man framför alllt när man bär in dem till sig. Leja har en förmåga att ligga raklång över sängen med huvudet mot mina revben och fötterna som hon gärna trycker in i pappa Henriks mage. Det är väl för härliga de små:)

Härliga midsommarHärliga underbara midsommar! Jag kommer inte ihåg när den var fint väder på en midsommar sist.

Vi var hos min pappa och hans fru helga dagen, började med sill, färkspotatis och snapps till lunch.
Drack en jätte god snappt som jag inte kommer på namnet på med den hade en citronsmak och var frisk och fräsch. Efter det begav vi oss av till hembyggdsgården och Leja fick ta sin första dans runt midsommarstången, eller hon hängde i två armar:) Så söt var hon! Mysig med små hembyggdsgårdar där de har bollkastning och chokladhjul. Till middag blev det så klart grillning och potatissallad med en god sallad och gott bröd.
Hoppas ni också hade en trevlig midsommar.
Nu haf jag börjat min semster och det verkar som jag får en bra start med massa sol.

InflyttningsfestI Helgen hade vi inflyttningsfest, vi bad till vädergudarna att det skulle vara uppehåll då vi skulle sitta ute.

Jag tror de hörde oss för det regnade inte på hela tiden men det var jätte kallt, så efterrätten fick vi ta inne.
Vi fick massa fina paket som jag har tänkt ta kort på och visa er. Jag tycker att alla presenter var så fina, oftas är det någon sak man tycker mindre om men alla hade lyckats helt! Vilka underbara vänner man har, inte bara för de kan köpa presenter:) utan för att de är så härliga och omtänksamma, vad hade man gjort utan dem!

Tvättstugan/groventrénHär har ni våran tvättstuga och groventré, det är också våran hund Puttes krypin.
Så här lite efter önskar jag att den var lite större då den också fungerar som groventré.

Hyllorna har jag själv satt upp, det var inte jätte lätt att vara själv och sätta upp dem. De var tunga och svåra att få raka och i samma höjd, jag lyckades tillslut som ni ser. Tvättmedel burkarna hittade jag på eko för 89 kronor styck, de finns också att köpa på internet men tyvärr har jag bara hittat för 169 kr plus frakt. Jag förstår inte att det kan skilja så mycket för samma vara.
På andra sidan har vi två garderober, ett torkskåp och våran IVT pump. Jag är jätte nöjd att vi valde att sätta in ett torkskåp istället för en torktumlare. Nu på sommaren kan man hänga ut tvätten men på vinter måste man har torkställning inomhus att hänga på. Det hade inte fått plats att ha i våran tvättstuga och jag känner inte för att ha en tvättställning stående i ett rum, blir så dammigt sen är det inte jätte snyggt. Vi tvättar varje dag så det skulle hänga tvätt på den ställningen jämt. Nu kan man hänga in och gömma det i torksåpet.

Det går ganska snabbtNi undrar hur lång tid det har tagit för oss att måla huset. Det har tagit ca två hela helger för två man att måla huset en gång, kan tänka mig att det går lite fortare andra gången.

Det som tar tid är allt jobb runt fönsterna och all tejpning vid plåtar. Vi har mörkgråa plåtar vid taket och aluminium karmar under fönsterna som vi inte vill ha färg på. Sen får man skruva ner stupprören, det är också mörkgrå och vi vill inte få vit färg på dessa.
Jag är glad att vi inte har laggt sten, man behöver inte bry sig om att det droppar färg, för det gör det. Det är fullt med vita färg klickar runt huset. Det var jobbigt nog att täcka för jätte tralldäcket när vi skule måla och ändå blev det lite färg på det.

Nu är huset nästan helt vitt
Vi målar och målar här hemma och snart har vi målat hela huset 1 gång nu är det bara 1 gång kvar.

Vi valde att måla med beckers färg, den vanliga vita, ingen blandning utan bara vit och jag är jätte nöjd med färgen. Nu när vi bara har målat en gång ser man när solen ligger på att det lyser igenom lite, lite, ite gult av trät under. Efter nästa strykning kommer det vara så vitt som vitt kan bli!

Jag gav mig inte och tur var väl det!


Jag hade som sagt letat efter vita anitwood möbler men de var slut och jag hittade inga andra så vi bestämde oss för svart istället.

Men efter jag hade väntat i tre veckor på de svarta också, tänkte jag att jag kunde titta lite mer och hittade ett bord som finns på Mio som heter star. På Mio har de bara det i 140 cm längd och då får det bara plats 4 stolar, de hade inte tagit in det längre och de kunde inte beställa det. Jag hittade då Hultarpsutemöbler som hade Star bordet i 200 cm längd och hurrican stolarna som hör till. Det kommer från da´core som jag tror är danskt. Det var dyrare en det vi tänkte köpa på severinsmöbler men vi tjatade till oss ett bra pris ändå. Nu är jag glad! Ska bjuda på bilder framöver, har glömt min kamera hos en vän, det är därför det har varit lite dåligt med bloggandet, men i morgon har jag den hemma igen.

I morgon ska det också köpas färg så nu börjas målandet!