Kakel och klinker
Då var det dax för plattsättaren att ta vid.
De har redan lagt golvet i tvättstugan/groventrén för de vill få in värmepumpen nu. Jag är väldigt nöjd med plattorna i tvättstugan men det var inte vår kära snickarmästare... Plattorna är 33*33 och det är två golvbrunnar så det blir fall åt massa håll, lite krångligt att lägga, man får dela våra plattor i olika vinklar för att det ska bli bra men de är duktiga som attans så det fixar de. Vi har kört ut allt kakel och klinkers till huset idag och OJ vad plattor! Vi har också varit och köpt kakel till köket, det blev...överraskning...VITA!!!  högblanka 10*40 plattor, så snygga! I går fick de också hembakta semlor som min kära syster hade bakat.Min kära systeryster i Lejas rum men just nu är det ett fikarum.

Lofttrapp

                                       

Tanken var från början att vi skulle ha en spiraltrappa upp till loftet nu har vi fått ändra oss.
Priset på en sådan ligger mellan 20000 och uppåt! En vacker dag kanske det blir en sådan trapp men just nu får det bli en vanligt lofttrapp. Jag har hittat en som fixar måtten och klarar det lilla utrymmet som vi har och den har ett mycket trevligt pris. Det kommer vissligen omålad och man får montera den själv men det löser vi. Gissa vilken färg den kommer få....Japp, vit:)

Här har ni alla 3 tapeterJa, jag vet! Vi är väl för tråkiga:) Vi har bara tre olika tapeter i huset och två av dem är hel vita med ett super diskret mönster. Jag är mycket försiktig med färger, mönster och struktur. Alla tre har lite pärlemo färg som ger ett fint blänk. Jag hade gärna målat hela huset vitt men det var alldeles för dyrt sen blir det lätt fläckar och märken på målade väggar. Hur som helst är jag nöjd med valen av tapeten:)

Älskade kaffe

                              

Mitt älskade morgon kaffe, förmiddags kaffe och eftermiddags kaffe.
Vad hade jag gjort utan dig!
Jag startar alltid dagen med en STOR kopp kaffe men min bryggare sjunger på sista versen, jag kommer inte ta med den till huset. Det smidigaste hade varit att köpa en som man använder potionskapslar till men jag gillar verkligen moccamaster. Jag är nästan säker på att det blir en moccamaster och en vacker dag kanske också en snygg kaffemaskin. Vet ni vad, moccamaster finns på clasohlson för ett jätte bra pris! Vad har hänt med clasohlson? Jag är i chock!

Enje vs lamellgardinerVi har många breda och höga fönster som ger fantastiskt ljusinsläpp men också väldigt mycket insyn.
Nu har jag hittat Enje från ikea, en rullgardin som silar ljuset men tar bort insynen. Det höga fönsterna vi har är två fönster på varandra, den understa är 210 cm hög och den som är över är 130 cm. Jag har tänkt att bara sätta enje på den understa. Då har man helat tiden ett klart ljusinsläpp från det övre fönstrt och sen mindre intensivt ljus från det undere. Jag kommer också använda den som en gardinkappa när den är uppdragen.
Vi har tittat på lamellgardiner också men eftersom vi har en dörr i mitten blir det aldrig riktigt bra eftersom man drar igen dem från sidan eller sidorna.

Nu blev jag glad!Har fått en award av Linda på Vårt nya hus, Tack så mycket!


Utomhusbelysningen är nu inhandlad.
Nu har vi hittat våran lampor som är jätte snygga och mycket prisvärda.
Den kommer ifrån nordlux och kostar 229 kr. Finns bla att köpa på clas ohlson, ni läste rätt..Clas ohlson:)
Vi behöver 9 st och alla är kopplade till ett skymmningsrelä så när det börjar mörkna, vipps tänds alla.

Braskamin-Våran favorit

Ska börja med att tacka för era HEJ, vissa känner jag ju igen och vissa är nya, hur som helst är det så kul att ha er här och att ni läser:)

Sen vill jag visa er våran blivande favorit i huset, kaminen.

Ser kanske inte så speciell ut men bilder visar inte riktigt hur det ser ut i verklighet.
Jag är supere nöjd med placeringen av kaminen..Åhhh vill flytta nu!Här är lite försmak på bänkskivan och den super snygga aluminium listen.
skivan är SVART men med allt vitt damm blir den lite grå.
Ni är några styckna..

...som läser men få som lämnar avtryck. Man är alltid lite nyfiken på vem det är som gör statistiken..Kan ni inte bara lämna ett HEJ?! Hade varit så kul:) Kram på er!

        

Nu börjar nedräkningen!

  

I dag är det exakt 1 månad kvar tills slutbesiktningen och förhoppningsvis våran inflyttning.
Vi var i huset igår igen och skruvade lite, nu börjar det likna ett kök men det är mycket kvar än. De hade satt upp våran gråa kamin, jag är så NÖJD! Den är lite av husets höjdpunkt, tog bilder igår men någon (läs Henrik) glömde kameran i huset. De hade oxå tapetserat klart Lejas rum, gäst rummet och halva "lekrummet". Det var så mörkt så man såg inte riktigt hur det blev men det verkade bli SUPER! Alla dörrkarmar och lister sitter uppe och är platsmålade vita. Jag känner verkligen att vi har gjort helt rätt planlösning för våran familj , känner också att val av färger (läs mest vitt) var ett bra val. Just nu är det INGET jag ångrar av våra val. Får se hur det känns när man har bott in sig lite.

Vi ska efter småbarnssimmet i morgon ta grisspruta nr 2 på Leja sen blir det LÅNG dag av kökssruvande så att vi blir klara någon gång.

La Kök!
Jag förstår nu varför IKEA kök är lite billigare....Du får 60 kartonger, utan ritning och allt heter typ samma sak.
Det är lite av ett pussel där alla bitar ser likadana ut men efter ett tag får man kläm på det.
Nu ha vi skruvat upp alla stommar så att snickarna kan sätta fast dem i en rak och fin linje. I helgen blir det att ta tag i alla lådor. Vi har nästan bara lådor i vårat kök så man kan säga att det finns att göra.
Detta är efter dag 1, lång väg kvar.Så här långt har vi kommit efter dag 2, alla stommar är klara.Köksön är då till vänster, där ska vi laga våran mat:)Våran utsikt när vi lagar mat.

Självklart har vi fått ett problem, inget går ju på räls när man bygger hus....
Vi har så högt i tak där vi ska ha våran frihängda fläkt så den kommer för högt upp.... Jag kommer ha den 30 cm över MITT huvud när jag lagar mat, det går ju inte...så nu kliar vi oss i huvudet...hur ska vi lösa detta?
Är det någon som har en idé?

Sony Vaio, vill ha datorn.
Min dröm är en Mac men tyvärr så är det för dyr, jag vill ha en med en skärm på minst 15" och då är man uppe på 17000-20000 kr.
Jag arbetar inte heller med så avancerade program så att jag behöver en sådan dator, en vanlig pc fungerar fint för oss. Våran bärbara sjunger på sista versen efter 3 års trogen tjänst, jag hoppas den ska hålla 2-3 månader till. När vi köper en ny kommer det att bli en Sony Vaio, kostar ca 9000-10000 Kr.

19 januari 2010= Toppen dag!

I dag kommer det! Vårat kök! Jag vill skruva upp det nu! Ikea håller datumet, de sa den 19:de januari när vi beställde det och 19:de kommer det. Nu börjar jag förstå att vi snart får flytta in i vårat hus, på fredag är det bara 1 månad kvar och den kommer nog att flyga förbi. Vi pratade med snickarna om att få en nyckel nu så att vi kan komma och gå som vi vill, för nu är det mycket som vi ska göra. Vi ska montera en hel tvättstuga, skruva ihop ett kök, alla garderober ska skruvas ihop och monteras, vi ska sätta upp en plankvägg på tv-väggen fast inte på den sidan som vi ska ha tvn utan den sidan som ska vara mot köksbordet.Jag vill ha väggen väldigt "rå" , den ska inte vara slipade eller jämn utan väldigt obehandlad och så ska vi måladen kritvit.

I dag ska vi til Öppna förskolanI dag ska vi till öppna förskolan. Leja älskar att åka dit, leka och sjunga med alla andra barna. Jag tycker oxå det är skönt att åka iväg för man vet inte riktigt vad man ska roa dem med hela dagen annars. I helgen lyckades jag oxå få dit första hårspännet på lilla prinsessa. Hennes hår har växt en massa nu på den senaste tiden till min stora glädje.

Denna helgen har vi varit och simmat sen på kalas för Henriks moster, i den släkten grattar man ALLA. I går hade vi hel dag med familjen Winnerfeldt. Vi blev först bjudna på maffig lunch..mmmm! Sen blev vi bjudna på en jätte god middag! Anna kan det här med att laga mat. Jag hoppas jag kan bli lika duktig en dag..

Klippig...a handtag


I går var vi och inhandlade handtag till köksskåpen, det blev Ikeas klippig, diskreta handtag i vitt.
Eftersom vi ska ha en svart bänkskiva med snygg aluminium list vill jag ha ett väldigt enkelt intryck på resten av köket. Tror att de vita högblanka luckorna och de vita handtagen kommer att ge ett bra kontrast till bäkskivan.

Så in i Norden...Norden är nog det borde vi kommer att köpa.
Har varit inne på att köpa ett på EM med det kommer nog bli IKEA ändå. Jag vill ha ett bord med inläggsskiva så att man kan anpassa det efter familjen eller om man har gäster och självklart kommer det att bli vitt.

Nu händer det grejer i huset, de har satt upp alla fönsterskivor runt fönsterna, golvlisterna i allrummet, Lejasrum och gästrummet. Golvet ligger i nästan hela huset och alla dörrkarmarna sitter uppe. Till den lilla toaletten hade de satt dit dörren också men det var nog bara för att kolla så att de passade.

Insidan
I går satte Henrik upp våra vita snygga högtalare i vardagsrum/matsal/kök och de blev så bra!
Nu är det badrummen och tvättstugan kvar, tänk vad vi ska spela musik sen:) Jag tjuvkikade på golvet som de hade lagt in oxå...blir så bra! Jag är så nöjd med våra val och med huset, det blir som jag har tänkt mig! Ska bli så kul och se när de fått upp tapeterna och när vi får sätta dit köket. Vi har väldigt mycket möbler vi vill köpa nya till huset. Det kommer bli ett nytt matbord, ett nytt soffbord och en ny tvbänk. Vi får se om det blir allt direkt, beror lite på vad det kommer att kosta:)


Golvet, salsa matt lackad ek...är lite vitt av allt byggdamm.Leja som kryper runt på det nya golvet (De har lagt på skyddspapp)

Spark tur.I dag var vi och hälsade på min farmor och farfar.
Det var väldigt kallt idag oxå men det är inte varje dag man får chans att åka spark. Vi åkte alltid spak när jag var liten men nu har det inte varit någon spark vinter på länge, sen är farmor nog den ända jag vet har en spark.
Efter turen som farmor 65 år sparkade runt oss på ( Jag tjatade många gånger om att jag kunde sparka och hon kunde sitta men inte då) blev vi bjudna på lunch. Det blev rotmos och skina inget jag brukar äta men det var faktiskt riktigt gott, Leja gillade det med.

Har fått redan på att golvet nu snart är lagt i hela huset, taket är helt målat i den finaste färgen vit, listerna är plats målade i samma vita färg och tapeterna kommer snart börja sättas upp. Henrik ska ut i kväll och sätta dit högtalarna i taket, tänkte kanske ta lite kort oxå.

Fasad belysning


Detroit LED Sanova 1920:-                          Anslut (Jula) 35W 199:-

                   
Arvid (markslöjd) ca 400:-                   Biltema 35W  149:-

Vi önskade oss pengar i julklapp till bla utomhusbelysning. Det vi är ute efter är en lampa som lyser både upp och neråt. Vi vill inte lägga jätte mycket pengar på detta men man vill inte ha vad som helst heller.
Finns hur mycket som helst men vi vet vilken stil vi vill ha nu ska vi bara bestämma hur mycket vi vill betala för det.

Tillbaka till vardagen...

I dag är Henrik på jobbet så vi är ensamma här hemma. Jag får lite små panik av att vara hemma hela dagen men idag måste jag ta ett tag med städningen. Tänkte att vi kanske skulle gå till öppna förskolan idag men eftersom Leja är över 1 år får vi egentligen inte gå. Vi får se om vi går ändå en sista gång sen får vi börja gå mellan 9-12 i stället. I morgon ska vi träffa Elin och Ludde och det ska bli så kul. Sen hade jag tänkt att åka till min farmor på onsdag och greja med barnmöblerna jag har där. De äger ett gamal snickeri som var min gammelfarfars och där tänkte jag ta och slipa och måla om barnmöbler som mina små bröder har haft när de var små. Tanken är att Leja ska ha dem i sitt lekrum sen. Torsdag är inget inplanerat och på fredag hoppas jag på en promenad med de andra mammorna sen vill jag åka upp till huset och se om de har tapetsera. vad ska ni göra i veckan?

Simskola


Leja är lite röd i ansiktet efter att varit ute en stund

I dag var det dax för simskolan igen, kändes väl så där att stiga upp vid sju och se att det är -25 ute. Tycker det är ganska tråkigt att det är så kallt för man kan inte vara ute med barnen men än 10 min innan de blir för kalla så man får sitta inne. Hur som helst åkte vi till simskolan och hade en jätte härlig halvtimme i vattnet sen åkte vi till IKEA för frukost.

Henrik ska till huset idag och sätta upp högtalarna i taket i de höga delarna. Det är lite smidigare att göra när de har sina ställningar uppe. De som ska sitta på toaletterna och i tvättstugan kan vi göra senare för där är det bara 2,50 m i höjd. Om vi inte åker ut idag så lovade Henrik att ta lite kort.


sNö SnÖ snöHär där vi bor finns det snö och det kommer mer!
Jag är en av dem som gillar vinter och snö men nu tycker jag vi har fått så att det räcker. Vi vet inte vad vi ska göra av snön och Leja kan knappt inte åka pulka för det finns för mycket. Det blir bara massa snö framför pulkan:( Jag hade ändå gärna åkt upp på vinter semester. Här i familjen åker vi båda skidor och älskar att åka upp till fjällen för skid smester. Jag hoppas vi kan ta oss råd nästa år och åka för jag saknar friheten att slänga sig ut i backen och åka så in i h*lvete. Kommer blir så kul att få lära lilla Leja åka oxå så kan vi göra något  hela familjen och ha som tradition.

Hus snack!Idag var vi vid huset igen och berättade våra tapet val för målaren.
Hjäp vad de har hunnit långt! Taken blir klara idag, målade och allt. I morgon kommer de och börjar lägga vårat golv och nästa vecka ska de tapesera och bli klara med det. Sen kommer vårat kök om 2 veckor och då ska vi köra igång med det. Vi måste också inhandla all inredning till tvättstugan då vi valde bort deras standard inredning så nu har vi snart varje helg uppbokad tills det vi får flytta in. Är det någon som känner att de inte har så mycket för sig på helgena är det bara att höra av sig för vi behöver hjälp!:)

Barn kalas!
Oj oj oj vilket kalas!
Det blev ett lyckat kalas med många kompisar och massa fina paket! Man trodde att Leja skulle börja fattad det här med paket nu men hon är lika ointresserad som innan när man ger henne det men hon älskar alltid det som är i. Hon fick massa jätte fina presenter av sina vänner! Sååå snälla är de (Eller kanske deras mammor och pappor?!) Vilken toppen dag det blev med härligt kalas och massa underbara vänner!

I dag är ingen vanlig dag....


Kanske inte världens finaste bild på dem men alla bilder är på den exkternahd som är ner packad...... för det är Lejas födelsedag! 
Herre gud! Hon fyller 1 år! I dag ska Leja ha kalas tillsammans med Wilmer. Vi har bjudit dit alla barn från föräldrargruppen, tror det blir 8-9 barn om alla kommer så det kommer bli ett riktigt liv! Återkommer med bilder senare i kväll på kaoset:) Vill tack Anna så mycket för att vi får ha kalaset med Wilmer hemma hos dem, då det inte är så smidigt att ha det i den lilla tvåan vi mellan landar i tills huset är klart.
Anna du är en ängel!


Kalas för våran lilla 1-åring!I morgon fyller Leja 1 år så i dag hade vi kalas för henne.
Tänk att det snart har gått 1 år sen vi fick våran prinsessa! De som säger att tiden går fort ljuger verkligen inte, den gå fort, för fort! Jag minns allt så väl, hur värkarna började, hur fort det gick och när hon kom ut. Att bli mamma är det bästa som hänt mig, meningen med livet.

Vi hade bara halva släkten här idag andra halvan tänkte vi ta lite senare i januari för de åker till Egypten och blir borta en vecka. Sen fyller både min far och min bror i början på februari så vi har pratat om att fira dem ihop alla tre.

Leja fick 10 ggr på simskola av oss i födelsedag present, vi gick 20 ggr babysim förra året så nu får hon börja på småbarnssim. Jag tycker det är jätte viktigt med vatten vana och det är så kul att gå med dem när man märker att de älskar att bada.Glasyren hann rinna ut massa:( Den var jätte fin i början.

Vilken underbar vinter!Massa snö och -10 grader, så ska det vara på vinter!
I dag har Lejas kompis Wilmer varit här och de har åkt pulka, det spelar ingen roll hur snabbt eller snigel sakta man drar dem, de rör inte en min ändå... hur ska man tolka det? Tycker de att det är kul eller fruktansvärt? Jag tror Leja gillare det för hon kan sitta hur länge som helst i pulkan när man drar henne.Här har vi de två små söta ungarna som båda fyller 1 år på månadag!Så vackert!


Knytkalas och snö!

Vi var med bjudna till ett par goda vänners vänner på Ny år.
Vi hade i uppdrag att göra salladen och köpa hattings vitlöksbröd så vi hade det väldigt enkelt:) Det bjöds oxå på västenbottensostpaj, kräftpaj, vättenkräftor och jätte goda brie/valnöts canapéer. Till detta avnjöts det gott vin! Vi hade en jätte trevlig kväll!
Hoppas det nya året blir minst så bra som 2009!