Ta da!

Då var den första gigantiska garderoben på plats!
Vilket jobb det var att få dit den 2,50* 2,36 m stora garderoben i hallen, helt sjukt mycket skruvande och bärande men herre gud vad bra den blev! Den är som gjord för våran hall och den sväljer sjukt mycket stuff!
Ska jag vara helt ärlig fattar jag inte att jag och Henrik har lyckas få ihop allt här hemma, vi är inte bra på att arbeta ed varandra, vi vet båda bäst. Har vi inte gått skilda vägar nu kommer vi aldrig göra det!:)

I morgon börjar jag jobba! Det är 1 år och 4 månader sen sist så det ska bli jätte kul, ska jobbar måndag, tisdag och onsdag.

Vi har flyttat men det är mycket kvar att göra

Har inte bloggat på ett par dagar, detta beror på flytt och brist på internet.
Vi har nu sovit första natten i huset och det var en upplevelse, en kall sådan:) Våran golvvärme är bara grovinställd, de kommer på måndag och fin lirar lite men man kan säga att den behövs vridas upp lite.
Vi försöker komma iordning så gott det går här och och det blir en tur till IKEA varje dag...garderoberna är inget att leka med...typ 40 kollin för varje garderob men det blir snyggt!
Vi har in handlat det stora norden bordet frå IKEA och det är stort! men blir perfekt här, ska bli trevligt att bjuda hem folk på middag och kunna sitta vid ett rejält bord.

Bjuder på lite bilder:Fönsterna ska putsas:)


Blev inte mycket städatDet blev inte mycket städa av det idag, det blev mer fixa och greja. Jag började putsa fönsterna med det är måla färg på dem så man måste ha lacknafta, går inte så bra med bara fönsterputs. Sen skruvade jag upp all inredning i Lejas garderob och den som är i gästrummet, blev jätte bra. Henrik började skruva ihop de två som ska bara i tvättstugan, så där ska jag sätta i inredning i morgon när Leja är på dagis själv för första gången!
Hoppas det går bra, fast skulle det vara något ät jag bara 5 min där i från så det är bara att gå och hämta henne men lite nervös är jag allt.
Jag hann också med att lägga lådplast i botten på kökslådorna och har börjat lite smått med inredningen i dem, har några kvar att fixa. Det ska bli så skönt att ha stora och rymliga lådor att stoppa ner allt i, jag gillar ordning och reda:)

Städa..

Ska iväg och städa huset nu...tråkigt!
Vet inte hur jag ska lyckas putsa fönsterna som är 4 m höga utan en stege...
Får nog bli nästa inköp:)
Henrik ska upp och skotta taket, för det ligger hur mycket snö som helst där.
Hoppas vi lyckas få upp våra två garderober i tvättstugan också.
Tänkte jag skulle ta lite kort oxå...


Slutbesiktning=Godkänd
Nu sitter jag här i soffan och känner mig totalt slut!
Jag tror att jag i snart 1 års tid har lagt på mycket med huset på mina axlarn men nu börjar det snabbt lätta igen.

Besiktningen gick bra, det var mest anmärkningar på måleriet, det var oxå det vi var mindre nöjda med.
Det är sån som går att fixa till, vi kommer hålla inne med en summa pengar tills det är gjort, de har två månader på sig, sen får vi anlita någon annan på deras räkning.
Tyvärr har våran dörr fått sig ett par stötar och vi sa att vi inte godtog en lagning, vi vill ha en ny, vi får se hur det går med det. Kan de göra det så att de absolut inte syns går det bra att lagar den.
Vi hade en jätte bra besiktningsman som var stenhård och var hela tiden på våran sida.

Direkt efter besiktingen åkte vi upp till Ikea och handlade garderober till tvättstugan/groventrén, Lejas rum och gästrummet. Vi lyckade skruva ihop två av de fyra innan vi var tvungna att hämta upp Leja som har varit hos sin farmor.
I veckan ska vi köpa den stora garderoben till hallen, det blir nog inte lite skruva med den, men har man gjort ett helt kök är det a piece of a cake:)

Tanken är att vi ska flytta in till helgen så nu får vi tar och packa ner de saker vi hunnit packa upp mellan flyttarna.

I morgon är det daxI morgon är det dagen vi har väntat så länge på...SLUTBESIKTNINGEN.
Då var det dax, efter alla beslut vi tagit, alla problem vi löst och efter många timmars arbetande.
Den som säger att det är lätt att bygga hus kan aldrig byggt ett, de är nästan ett heltids jobb i sig, ringande hit och dit, fixa, löst, greja, prata, tjata, skruva, borra, åka, handla, listan kan göras lång.

Det finns några saker som jag ångrar vi inte valde och det är.

1: Ett stort förråd
2: Bredda vardagsrum/kök 1 m (Blev för dyrt)
3: En utelampa till vid trädäcket


Jag är i stort sätt är jag nöjd med alla våra andra val, gällande färger, tapeter, kakel, kök och badrum men man måste nog bo in sig lite innan man vet exakt.
Inrednings tankar


Nu kliar det i shopping fingrarna! Jag frågade Henrik i går när jag fick börja handla han sa " När vi fått nycklarna får du handla hur mycket du vill.
 Han borde veta bättre en att säga så till mig, farligt;)
Har hittat ruby korg som är gjort av bildäck, tänkte ha den som vedkorg. Kostar 319:- och du hittar den på Em möbler. Tänkte också köpa en plast orkide och sätta i den rund stor vit ASA kruka, tänkte ha den på köksön. Blomman hittar du oxå på Em möbler och denkostar 112:-. ASA krukor hittar du hos nästa alla väl soterade florister och den kostar nog ca 340:-.

Den blå plasten är bort!


Vi har ljus, varm vatten och elDet är en helt otrolig känsla när man kommer upp till huset och ser det lysa med all sin prakt.
Vi är jätte nöjda med lamporna, de lyser inte så starkt som det verkar på bilden(Blir inte bra när man fotar i mörker) Vi ångrar att vi inte tog en till i vinklen, det finns bara två där, hade varit perfekt med tre.
Jag var också på village idag och köpte bokstäver till husfasden, resultatet ser ni på bilden i mitten. De kostade bara 59:-/ styck och är ca 15 cm höga.

FM Mattsson Garda och k-rauta kakelAnnelie önskade sig en närmare bild på kaklet vi har i köket, så här kommer en.
Det är en vit högblank 10*40 platta som är  köpt på K-rauta för 199:- m2.
Våran tanke var först att ha frostat glas bakom men då detta blev lite för dyrt fick vi välja detta istället.
Jag är jätte nöjd med det men min högsta önskan är fortfarande frostat glas. Då kaklet inte kostade mer än 800:- till hela köket kommer det inte göra ont om vi tar bort det om 1 år och sätter dit glas istället.


Köket igenNu vill jag slita bort den blå plasten!
Henrik gjorde klart de sista i köket igår, så socklen som ska sitta vid diskmaskinen sitter, hällen är i. Jag tror jag ska ta bort plasten i morgon...
Jag kan inte förstå att detta är vårat hus, vi ska bo här....Vilket lyx:)

Jag har varit jätte rädd att det ska bli för vitt, för allt är vitt men när man tar bort de vita pappen som ligger på golvet och får fram ekparketten blir det jätte bra. Golvet ger både dlup och liv i huset.

Nu lite bilder


Det är svårt att ta bilder när det ser ut som en bomb har slagit ner, det är så smutsigt!
Nu är nästa allt klart, det är lite fin lir kvar. Våran underbara snickare har satt ihop våran tvättstuga, sågat bänkskivor och satt dit hov, kran och tvättmaskin. Elektriken gör det sista i morgon, då gräver de också ner jordvärmen och elkablen.  Jag är jätte nöjd med våra spottar i fönsterkarmarna, det kostade väldigt mycket men det var det värt! Röris blev helt klar idag, lika så kakelkillen.
Jag önskade att jag kunde bjuda hem alla så att ni får se:)
Det kommer att komma bilder i massa dagarna framöver!

Det går bra nu!Just hemkommen från Lejas andra inskolnings dag och det går jätte bra.
I morgon ska hon få vara ute med Pia (Hon som tar hand om Lejas inskolning) själv, jag ska sitta inne och sy en docka. Alla barnen har var sin docka och med den går de igenom varje morgon vilka som är där, de dockor som blir över, ja, de barnen är inte där den dagen. Då vet alla barn vem som är hemma och vilka som är där.

Svängde också förbi la hus! Jag är i chock! Jag kan inte beskriva hur bra det blir! AAAAAAHHHHHH, får nästan en tår i ögat!
Ska nog upp igen i kväll och ta lite kort!


Första dagen på Lejas inskolning
Då var det dax för min lilla plutta att inskolas.
Vad hände? Vart tog tiden vägen? Betyder detta att jag blir äldre fortare?
Först ska vi till tandläkaren för första gången sen bär det att till myran som är Lejas dagis avdelning. Den ligger knappt 1 km från vårat nybyggda hus så hon kommer att ha nära.
Jag tror inte att vi kommer att ha några problem med inskolningen men man vet ju aldrig, mitt hjärta kommer att gå sönder om hon blir ledsen den dagen jag lämnar henne själv där.

SmedboVi har valt att köpa smedbo till det stor badrummet till det lilla kommer det nog bli något lite billigare från IKEA. Jag har valt serien house i borstad krom som jag tror kommer att passa jätte bra.

Vårat kökNu har vi inte mycket kvar att göra på köket. Vi har som sagt jobbat hårt i helgen och i stort sätt fått klart köket.
Det ska dit en diskmaskin och kranen ska installeras men det är inte vårat jobb. De ska så klart kakla längs hela diskbänks sidan också.
Vi har fått dit alla socklar förutom den som ska sitta vid diskmaskinen, handtagen är på plats, ugn och micro, kyl och frys. Vi har två små lister kvar att sätta dit för man behövde såga dem och sen strycka på en vit klisterremsa så att man inte såg vart man hade sågat, det ska vi fixa i veckan.

Jag måste säga att det har varit mer jobba att sätta ihop detta köken en vad jag hade trott, vi har säker ägnat 40 timmar men nu är det som sagt snart klart. Förstår ni hur mycket jag längtar tills jag får riva bort alla blåa skydds plaster som sitter över mitt fina kök.

Lite försmak på badrummenBadrummen är inte riktigt klara än men på god väg, de jobbade hela lördagen med att sätta kakel, undrar om de känner sig lite stressande?:)  Vi har valt att ha stora högblanka kakeltplattor stående, ingen bård, inga små kakel detaljer, bara enkelt vitt. Jo, vi har en liten detalj på golvet och det är att vi har 10*10 plattor där duschen ska vara, på resten av golvet är det 30*60 plattor.

Jag har skruvat ihop våra badrumsmöbler och den som ska vara i den stora toaletten var en rejäl sak, jag är glad att vi valde en 120 cm kommod så att man får plats med alla saker som man har.
Nu är det bara 1 vecka kvar till slutbesiktning...hur ska vi hinna..eller hur ska de hinna?

14 februari-kärlekens dagI dag är det 9 år sen jag och Henrik förlovade oss, kanske dax att gifta sig nu?
Vi får nog ta ett projekt i taget. Vi har skitat in oss på 2011, Henrik ska bara fria först;)

Ha en helt underbar Alla Hjärtans Dag <3


Ps: Vi har varit i huset hela helgen och nu har det kaklat väggarna och lagt lite klinkers på golven, det blir såååååå snyggt!...bilder kommer i kväll!

Har handlat lite kläder
Den senast tiden har det bara blivit shoppande till huset och till Leja, nu är det min tur.
Var inne på Gina tricot och hittade massa fina saker. Jag köpte en lång jeans skjorta, en vit tröja, ett vitt linne och en grå tunn kofta som jag tyvärr inte hittade någon bild på.
Handlade också en vit blus och en vit cardigan på boomerang men de har inte kommit ut på deras hemsida än, får ta ett kort på dem och visa er. Blusen är super söt med en fin volangkrage, tyvärr är kläderna där ganska dyra men jag gillar dem då de är tidlösa och är av super kvalite.
Ni vet väl att boomerang nu säljer kläder till barn?! Från storlek 104, längtar till den dagen Leja kan ha dessa kläder oxå då är vi båda Scandinavia Preppy;)
Nu vill jag ha vår och värme!

HUSET I SIN VITERSKRUD


I går när vi var upp vid huset såg vi att våran fina utebelysning var uppe, den passar huset jätte bra, kan tänka mig att det blir ett fint ljus av lamporna som går längs med de höga väggarna.
Bjuder på en väldigt vintrig bild på huset man ser t.o.m att de snöar:)

Elektriken hade också fått upp spottarna, vi har valt vita både i taket och i fönstersmygarna och det blev också bra, jag vill att de ska synas så lite som möjligt och de smälter in väldigt bra i det vita taket.

Ps. I bland går det för fort...ser att det har blivit ett l istället för ett k i ska.


Vitt, vitt, svart och rå aluminium


Vita högblanka luckor, vita handtag, svart bänkskiva och rå aluminuim kant på bänkskiva...förstår ni hur snyggt detta blir ihop?!
I dag har jag fått dit mina handtag på luckorna och jag är så nöjd! Det blir så bra! Allt är bra! Min lilla röda tråd binds samman och allt passar perfekt!


Hallen var klar.Nu blir jag tokig! Inte en enda kakel eller klinkers platta var uppsatt på toaletterna! men i morgon måste de börja.
Hallen var klar och det bli super snyggt, tyvärr gör sig golvet inte alls så bra på kort som det är i verkligheten plus att de inte är helt rent än. Elektriken har börjat med sitt jobb så nu satt det kontaktuttag och lysknappar på vissa väggar, vi har valt vanliga vita standard knappar.

I helgen blir det att göra klart köket, vi har bokat barnvakt till både dagen och natten. Ska bli skönt med en barnfri natt och få sovmorgon!

Soptunna beställdNu har vi tagit ett super steg....vi har beställt en soptunna som ska komma 22 februari.
Låter kanske inte som en stor grej men det är det för oss. Det börjar kännas att det snart är dax för oss att få alla våra nyklar.


Sushi Lunch och hus snack med ElinNu börjar jag och Elin göra lite tradition av sushi lunchen,  en mycket god tradition!
Det är kul att blarra hus med andra som också bygger, man får idéer och förslag till sitt eget bygge och förhoppningsvis ger man lite av samma sak tillbaka. Elin och hennes familj har just börjat bygga så det ska bli så kul att se hur der framskrider! Jag hade en lite tanke om att bjuda hem henne och hennes lilla familj på middag någon kväll sen när vi har flyttat in i huset.

I dag ska vi åka ut till huset och se om det har börjat kakla och titta hur hallen blev! Spännande! Lovar att lägga ut lite bilder på detta senare ikväll!

Ha en härlig tisdag!


Förseningar...
Nu ska vi bara sätta på täck plåten över stålramen, fläktröret ska på
och så har elektriken lite att koppla men sen är det klart.De har fortfarande inte kaklat något badrum...
men i morgon ska de börja. I dag (ja, de jobbar söndagar) ska de kakla våran hall! Så spännande! Vi har valt samma kakel som är på golvet i badrummen fast i en annan storlek 40*40.

I går var vi och handlade inredningen till våran tvättstuga, så det har jag skruvat ihop men vi kan tyvärr inte montera dit den än för röris måste dra vattnet som ska gå till hoven och till tvättmaskinen först. Detta kommer nog oxå hända i början på veckan.

Mendans jag skruvade ihop detta, höll Henrik på med fläkten som är väldigt speciall men den blir bra! Det är tur att man är lite påhittig så att man får ihop de här lite mer kluriga bitarna. Är det någon mer som ska ha frihängande fläkt i ett högt tak med en speciell vinkel, så har vi lösningen. Man kan göra det smidigt för sig och köpa en fläkt från fjärrkåpan men då får man vara beredd på att betala ca 20000:- för en fläkt och det tycker jag är för saftigt. Han sågade också ut fär induktionshällen i bänkskivan, den smälter in super bra i den svarta bänkskivan, jag blir mer och mer nöjd över våra val, jag känner att vi verkligen har tänkt över dem och att de går som en liten röd tråd i valen.


Nu är det snart dax......för Leja att börja dagis!
Tänk vad tiden har gått fort, jag har varit hemma i 1 år och 3 månader men nu är det slut med det. Den 1 mars börjar jag jobba igen, inte heltid men 3 dagar i veckan. Tanken är att H ska vara hemma med Leja måndagar, sen ska hon vara på dagis tisdag och onsdag, sen är jag hemma med henne torsdag och fredag. Detta känns som en lagom start både för mig och henne och jag hoppas att hon kommer trivas på dagis med de andra barnen. Hur länge har ni varit hemma med era barn? Hur har det gått med dagis i början? Trivs de eller har de gråtit en massa?

Lundbergs plåt- Vilket företag!

Måste ge en eloge till företaget Lundbergs plåt som har hjälpt oss med fläktkåpan. Vi har haft väldiga problem med hur vi ska få upp våran frihängade fläkt i taket som är 3,10 cm hög där den ska hänga och med en vinkel på 16 grader. De flesta fläktar är gjorda för 2,50 i takhöjd och för raka tak. Så jag tog med fläkten till en plåtslagare, sa hur jag ville ha det och att det inte få bli för dyrt för då får vi speciall beställa en kåpa från fjärrkåpan istället. Normal tid på ett arbete ligger på 2 veckor, de fixade det på 2 dagar och till ett super pris, nästan "gratis". Toppen service och super trevlig personal!
Bjuder på en bild från november, ingen snö!

Denna vecka börjar de kakla badrummenDå var det dax för det som jag har sett fram imot så länge, kaklandet av badrummen.
Jag längtar så tills det blir klart så jag får se helheten, har vi valt rätt? Kommer det bli så bra som vi tror? Blir det för vitt? NEJ!, det kan inte bli för vitt:) Vi har också valt kranen som vi ska ha i köket, det blir den garda 4 från FM mattsson.

Den ser ut så här:
ASA-Selection

              
        
Nu har jag bara 3 fönster som jag kan ställa lampor och krukor i så då kan man kanske kosta på dem det lilla extra?!
Jag har helt fastnat på krukorna från ASA-selection som verkligen är min smak.

       

Snart är det färdig tapertseraVåran köksfläkt är som jag berättat innan för kort och skall sitta i 16 graders lutning, så i morgon ska jag åka till en plåtslagare med den.
Nu har de snart tapetserat klart i huset och jag är jätte nöjd med tapet valen, visst det kommer bli ganska vitt men då får man leka lite med färger i inredningen.

Tvättstugan/GroventrénDå är det snart dax för oss och skruva ihop tvättstugan. Det som ingick var bara en sån där stål sak där man ser den smutsiga tvätten, en sån ville jag inte ha. Våran tvättstuga kommer att bestå av ett 60 cm skåp, ett 60 cm till med hov, sen kommer tvättmaskinen och sen ett 40 cm skåp. Alla skåp kommer att vara vita och ha trådbackar. På andra sidan kmmer vi ha 2 st garderober, ett torkskåp sen kommer värmepumpen. Min tanke är att använda den ena garderoben som städskåp och den andra som för jackor och skor. Vi valde att inte ha en torktumlare då jag vill hänga all min tvätt:) Dörren som är på den väggen fönstret är på, är groventré dörren, den är helt i glas då vi ville ha mer ljusinsläpp.