Här är vi sjuka...igen

Vaknade idag med ont i halsen och snuva..Leja lika så men vi mår båda lite bättre..det är alltid värre på morgonen och kvällen tycker jag.
I går fick vi våran första spärrfaktura och den var på näsatn 1000000 kr, den roliga räkningen skall betalas så fort som möjligt. På fredag gjuter de plattan och gör dem helt färdig och nästa måndag sätter de upp huset! Tänk att om 1 vecka och 4 dagar kommer jag att lägga ut lite riktiga bilder på huset och inte bara ritningar..spännande!
Nu ska jag läsa min mama och dricka kaffe.

Ha det så bra!

Kram

Min prinsessa..Varje morogn är Leja lika mysig..Jag brukar hämta in henne till våran säng när jag hör henne prata från sitt rum, det brukar bli runt 7 halv 8:a. Hon är alltid så glad på morognen och älskar att ligga och mysa i våra duntäcken..hon snurrar in sig i dem och gosar in huvudet..sen brukar hon ligga och peta i mina ögon och min mun..låter kanske inte lika mysigt men det är det.

Har de mätt fel?När jag var ute på tomten igår och tittade blev jag lite paff... Det ser så litet ut..hur ska allt få plats på den ytan? Det är många som sagt att det ser mycket mindre ut innan väggarna kommer upp och det hoppas jag verkligen på för det ser ut som om vi ska bygga en friggebod...

26 år i går...I går blev jag ett år äldre..så nu är jag 26 år och det känns likadant som 25:)

Här kan man ju oxå sitta...


Moster JessicaLeja har haft det jätte kul med sin moster som har varit här ett par dagar. Hon bor annars i Göteborg och även att det inte är så långt blir det inte att de träffas så ofta. Det ligger en liten gård ca 2 km här ifrån så vi gick dit och Leja tyckte det var jätte kul att titta på alla djuren.

GRUS...allt detta grusVåran tomt var typ ett hål har vi kommit fram till...för så mycket grus som vi har kört dit nu... 15 vändor med ett 19 m bil med släp...typ hur många ton som helst och inte nog med det så behöver vi nu jord till gräsmattan...massa jord! Som tur är har jag en snäll far...så det löser sig..det måste lösa sig.
I morgon ska de sätta dit alla kanter..cellplast med cement på till grunden sen kommer de lägga golvvärmen och rör till VA och den el som ska gå i golvet sen häller de i...cement..tror det är cement..eller vad är det man gjuter en husgrund av?..det måste vara cement...mmm..cement är det....sen voilà...grunden är klar!


Jag har världens snällaste mor och syster!
Min syster kom hit lite oplanerat i söndags för det var så länge sen hon träffade Leja. Hon har haft hand om Leja en massa så att jag har kunnat göra lite andra saker, jätte skönt. Sen så överaskade hon och mamma, mig och Henrik igår! De bad oss gå in och vänta i sovrummet, när de sen tog ut oss hade de dukat upp middag med vin och öl sen tänt ett ljus. Jag fick presenter av syrran då hon åker hem idag och kan inte vara med på min födelse dag. jag fick massa saker som jag behövde. Ett bronzing powder från make up store ( VELAT HA LÄNGE), hårnålar, ansiktsmasker, jätte gott kaffe och fyra praliner som vi åt efter middagen. Inte nog med detta tog de med Leja hem till min mamma över natten och hunden så att jag och Henrik bara kunde umgås och får sova ut odentligt. OVÄRDELIGT!!!

Leja har fått vinter kläder

Det är svårt det här med att köpa vinter kläder till Leja, vilken storlek ska man köpa så att de kan ha dem hela vintern?
Jag köpte i storlek 80 men det verkar vara ganska stort just nu...hoppas hon växer i det.

Köpte oxå ett underställ och två mössor ifrån POP, fattas lite vantar och små saker men sen tror jag vintergarderoben är hel.

Nu har det grävt ner alla rör och i veckan gjuter de plattan

Nu går det undan! I dag grävde de ner alla vatten och avlopps rör, de la oxå ner dräneringsrören som skall gå runt huset. I veckan ska de gjuta plattan!!! Oj Oj Oj va spännande!Här ser ni lite saker som sticker upp..tror det är vatten och avloppSå här ser det ut just nu...


Tillverkningsorder och leveransorder...bekräftad

I dag fick vi ett brev från ekefors hus där det stod att vårat hus kommer att komma måndagen den 12 oktober klockan 7:00! Det är om 3 veckor!
Herre gud! Om 3 veckor och 3 dagar ska de sätta upp vårat hus! Är detta sant?!
Kom oxå massa badrums möbler och dusch saker från Hafa hit idag..nu är det verkligen på G... I morgon ska vi till IKEA och besämma köket helt så att det är färdigt för beställning... Tänk att vi ska flytta in om knappt 5 månader..det kommer nog gå fortare än vad man tror.

TOLON klart och inskickad!

Nu har vi godkänt tolon (tillverkning och leveransorder), vi har godkänt plan och fasaritningar så nu är allt påskrivet och inskickat. Huset kommer att komma vecka 42 sen tar det ca 12-16 veckor innan vi får flytta in.


Här är våran planlösning...
Över det stora sovrummet kommer det att vara ett loft
Väggen som är i vardagsrummet skall gå ända upp till taket, där på ska vi har tvn, på andra sidan väggen skall vårat matbord stå.
I vinklen ska det vara ett stort tralldäck på 45 kmHär är våran fasad ritning:
Den stora huskroppen kommer att bli vitt och den lilla mörkgrå.
Vi ska ha fönsterbleck i silver
Takpannor i mörkgrå
Stuprännor i mörkgrått
Dörr i mörkgrått med alu ring runt fönstret

Prova mössor

Leja fick prova lite mössor för att se om hon kunde ha dem nu till hösten.
Lika gott att äta på som att ha dem på huvudet...


Att bygga hus..inte så lätt som man tror

Nu har myntet ramlat ner...tror det var i helgen jag verkligen fattade att vi är mitt uppe i att bygga ett hus och att man har 1000 saker att hålla koll på, blir något fel nu går det inte att ändra på det.
När man köper ett beg hus är man medventen om att det kanske inte är exakt så som man vill ha det men när du bygger ett nytt hus har du chansen att få det som du verkligen vill ha det..det ligger lite press i det.
Just nu ligger det en lång lista med måsten som vi måste ta ställning till..Vi har avvikit ganska mycket från standaren därför blir det extra mycket krångel och meck..Jobbigt! Sen är det, det här med att hålla budget...inte heller så lätt. För att hålla budget måste vi bygga vårat garage själva..Vi hade från början räknat med att köpa det från ekeforshus men då vi har så mycket tillval och grejer som kostar mer en vad vi hade räknat med blir det för Henke och min kära far att snickra lite..Jag och Leja kan också hjälpa till.

I helgen ska Henrik och Bengt fylla 50 cm till på tomten för vi måste få upp huset mer. Det ligger för lågt nu och för att undvika att alla grannars regnvatten inte ska rinna in till våran tomt måste vi upp 50 cm till för att komma i deras nivå..Så nu är helgen räddad!

En av våran favvo butik

pop

Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,

Tävla här du med!


Gör allt som man inte får göra

Leja är överallt, klättrar upp på allt, drar i allt, öppnar allt, äter på allt och fort går det!Kontakter är det roligaste som finns!Vi sitter inte i gåstolen, vi klättrar på den eller använder den som gå vagn.


Leja har oxå lärt sig att klappa händerna, vinka och göra high five. Ibland får man truga lite men oftast gör hon det när man ber henne:)

Mamma har fått nya jeans..

Nu har jag varit och köpt mig ett par fina jeans!
Ett par Replay roxanne skinny jeans och jag love dem!Besök av Maja..

I dag har jag och Leja haft besök att Maja, det var vääääldigt länge sen vi träffades och det var så kul att äntligen ses! Vi växte upp tillsammans och vi nästan satt ihop när vi var mindre men nu på äldre dar träffas vi inte så ofta längre vilket är så synd för jag trivs verkligen i hennes sällskap! Ska verkligen försöka se till att vi ses oftare!

Maja hade med sig massa söta saker, både till mamma och pappa och till Leja.
Denna hade Maja och hennes dotter Agnes tryckt till Leja. Agnes hade sagt att det måste vara en döskalle vid rumpan för att det är där det luktar bajs, va gulligt.
Sen denna coola med ett lejon på bröstet och namnet på armen.Dessa två var bara till mamma och pappa, så fina.Och så fick Leja en jätte söt fjärill på hjul.

Tack så mycket Maja med familj!

Tävla!

"Jag vill vinna 1 presentkort + fraktfritt från Barnskoshopen hos Tant Ulrika"

Lilla Leja

Nu när Leja har varit sjuk har man märkt lite extra hur alla bryr sig om henne. Alla ringer och hör efter hur hon mår och om hon har blivit något bättre. I går ringde Lejas gammelfarmor för att höra hur det går, man blir så varm i hjärtat när man verkligen inser hur många det är som är oroliga och bryr sig.
Lejas farmor kom hit och var barnvakt en stund när vi var på banken, hon hade med sig lite saker till Leja. Hon har nästan alltid köpt något när hon kommer, så Leja blir nog ett bortskämt barn:)Så här rödprickig är Leja på hela kroppen, det är vanligt att små barn får det när de har haft ett kraftigt virus.
Idag är prickarna nästan borta.Detta fick Leja av farmor igår, två coola nallar, en mössa och den dregelskarf.


Att välja bank vid husbygge..

Att välja bank vid husbygge är en mycket viktig del i det hela. Vi var lite slarviga och tog den vi redan hade utan att titta på andra banker. Som tur är har vi inte börjat använda bygglånet så det är inte för sent att byta bank, fast det blir lite stressigt eftersom vi kommer att köpa resten av tomten av kommunen om 1,5 vecka. Vi har varit hos 2 andra banker och det är en stor skillnad mellan våran och de vi tittat på. Båda var bättre än den banken vi har idag men enav dem gillade vi lite extra, då de inte är så stora måste de kämpa lite mer för att få kunder och det märker man att de gör. Det är super bra räntor och mycket bra upplägg på både lån,försäkringar och pensionssparande så det lutar åt att vi kommer att byta till dem. De ska skicka ett förslag och upplägg på fredag så ska vi titta igeom det i helgen så får vi återkomma med vårat beslut i början på nästa vecka.

Dörrar!

Vi har valt denna dörren i denna  färgen till vårat hus:


Våran dörr heter Lejonet och den kommer från BorDörren

Vår tanke är att bryta av allt kantigt vi har på huset med en dörr som har ett runt fönster.
Vi var inne lite på en med fyrkantiga fönster men sen tog vi den med runt, just för att få lite mer effekt.

Till groventrén/tvättstugan ska vi ha en dörr som bara är i glas efter som vi bara har ett litet fönster där inne och vill ha mer ljusinsläpp. Man kan sätta på en film så att den blir frostad eller så kan man ha ett tyg som man kan dra för om man inte vill ha insyn. Fast den dörren ligger åt ett grönområde så jag tror den kommer få vara som den är.
Vi kommer ha en likadan glasdörr till tralldäcket från vardagsrummet.


Vilken dag det var igår!När Leja vaknade igår hade hon ingen feber men hade fått en massa röda prickar på kroppen och huvudet. Hon var pigg och glad men jag ringde barnmorskan ändå. Hon trodde det hade med ett virus att göra, barn brukade få prickar om de har haft det lite värre virus men att det var ingen fara men skulle hon få feber igen skulle vi ringa och åka in. Vi åkte hem till mormor Helene men vi hade nog inte varit längre än en timme så började Lejas prickar blir fler och rödare sen började de klia så vi fick åka hem. Jag ringde barnakuten och de bad oss åka in. Sen tog det tid! Vi väntade 2,5 h innan doktorn kom och då visade det sig att Leja hade öroninflamation sen tog de lite prover och det fick vi vänta nästan 2 h på. Alla värden såg okej ut så vi fick åka hem men hon ska ta äklig penicillin i 5 dagarn nu.

På vägen upp till sjukhuset krockade vi! I en rondell när vi var på väg ut ur den. Vi låg i vänster filen och bytte över till höger filen när vi skulle åka ut ur rondellen. Mannen som kom från höger och skulle in i rondellen rakt in i oss. Han fattar inte att han gjort något fel för han tror att man inte ska byta fil när man är på väg ut från rondellen, jag blir tokiga på gubbar som tog körkort 1943 då det inte fanns rondeller och inte har en arning om hur man kör i dem. Nu dara jag inte alla över en kant men det finns nog fler än denna som vi åkte ihop med.


Information från NTF:

Hur man kör i en rondell:

Har cirkulationsplatsen flera körfält så kan man för körning rakt fram använda höger eller vänster körfält. Om man ska svänga till vänster är det lämpligast att välja vänster körfält och byta till höger körfält strax innan man ska köra ut från cirkulationsplatsen.Rällerskiva= Kräftskiva

Förra helgen var på kräftskiva i gränna, vi tog 25 kort men alla är grymt pinsamma, det ser ut som att det är en tonårsfest men åldrarna låg mellan 26 och 40...Vi är värre än tonåringar..Nu ska jag bjuda på de minst pinsamma bilderna...
Hahahah..alla bilder är så här! Men vi hade jätte roligt!

Moster hälsar på <3

Denna helgen har moster Jessica varit hemma och hälsat på. Tyvärr har Leja varit ganska sjuk sen i torsdags så de hann inte umgås så mycket. Leja älskar sin moster så mycket!Badrumsmöbler är nu inhandlade!

Vi har köpt badrumsmöbler till den stora toaletten nu, de är oxå från hafa. Vi köpte en helt ny serie som heter east i högblankt. Vi ville ha en stor kommod så det blev den som är 120 cm så har man massa avlastnigs yta på båda sidorna. Vi köpte oxå den jätte stora spegel med ljus inbyggt på sidorna, tror det kommer att bli jätte bra!

I east serien finns det inget högskåp så vi köpte ett från hafas serie passion, det är i samma vit högblankt, och om man inte sätter på några handtag på den ser den exakt ut som east serien.

Vi köpte en likadan spegel till lilla badrumet men den är på 60 cm, det räcker där inne. Vi kommer att köpa kommoden och ett halvskåp från skånebyggvaror.


Vi har sålt.

I onsdags var vi nere på banken och skrev på papper, så ny är lägenheten såld! Vi fick vad vi begärde men inte mer, men vi är mycket nöjda ändå. Vi får bo har tills sista december sen måste vi hitta något tillfälligt i 1,5 månad men det löser sig. Det känns så skönt att ha den såld men det kommer vara tungt den dagen vi måste lämna över nyklarna, vi älskar att bo där vi bor det är tur att vi byter upp oss till ett ny byggt hus:)Bjuder på en Leja/Putte puss:)

Vi älskar K-rauta!

Nu är det klart att de ska gjuta plattan till vårat hus denna månaden, huset kommer i mitten på oktober och kommer att vara inflyttningsklart slutet av jan eller början på feb. Vi fick reda på att k-rauta som har det kaklet vi tänkte köpa hade 25% på allt kakel och klikers denna helgen så vi har köpt allt. Vi har sparat 6500:- på detta.Vi Ska ha vita blanka 24x41 kakel stående, inte liggande på väggarna i båda badrumen.På golven ska vi ha svarta skifferaktiga 30X60 klinkers i båda badrumen.
Vi ska ha samma i hallen men med måtten 40x40.
I tvättstugan har vi mörkgråa 33x33 klinkers.

Vi har oxå beställt denna från hafa:Den ska vara i stora badrumet.

Vi har oxå köpt denna:Den ska oxå vara i det stora badrumet.

Till det lilla badrumet som vi inte kommer att använda så mycket i början har vi köpt saker i samma stil men som inte är så dyra som de vi har köpt till det stora badrumet.


FÖRLÅT!!!

Det har hänt så mycket här! Har massa att berätta om hus och allt möjligt men inte hunnit!!!
Lovar att komma med inlägg ikväll!

Kram

RSS 2.0