Hus på ritning och i verklighet...
Halloween..

I dag ska vi som nästan varje lördag börja med frukost på IKEA med vänner. Jag tycker att det är en väldigt trevlig tradition och en väldigt billig. Sen ska vi till Henriks mormor och fika lite med Henriks släkt så det blir en lugn halloween för vår del.

I går hängde jag med Anna, Marie och Pernilla ut på after work..Vad kul det var att komma ut lite, dricka lite vin och prata en massa. Sen man fått barn blir det inte ofta man gör det. Jag gick inte så ofta på after work när jag inte hade Leja men man gick ut mycket mer.

Vi ska ut till huset en sväng oxå..ska ta med kameran och ta lite mer kort inne för en fågel har viskat i mitt öra att det har hänt lite där inne....Nya möbler

Vi kommer att behöva köpa lite nya möbler när vi flyttar in i huset. Vi kommer inte att ha råd att köpa allt på samma gång men ett nytt köksbord är ett måste. Jag vill ha ett som är vitt och rejält, det ska ha plats för 6 st men får gärna kunna göra det till 8 om ma har många gäster någon gång. Jag har letat lite och har hitta ett som jag gillar.


Det är från Em möbler.


Sen kommer vi oxå behöva ett nytt soffbord, där vet jag egentligen inte alls vad vi ska ha för något men jag har hitta ett som är fint.Det är oxå från Em möbler.


Nu är de i stort sätt klara med utsidan..

Vi tog en tripp till huset igår igen och nu är det inte mycket kvar på utsidan. De har tagit ner nästan alla byggnadsställningar och entréstolparna är på plats. Taket är klart och stegen till kaminen är på plats så att sotarna kan komma och inspektera den.Välkomna hem till oss! Tänk en blomma och en lykta på högersida av dörren...så fint.Tänk er natursten runt hela huset...gräst och en mur som höjer upp gräsmattan så att allt bli i samma höjd.
Snygga lampor som lysser både uppåt och neråt..de ska sitta där ni ser gråa kablar sticker ut från fasaden.


Sen ett jätte stort trädäck i vinkeln...Ett garage ska vara mellan huset och elskåpet.Lägg märke till att vi har stående panel på den lilla huskroppen och liggande på den stora.Glasdörren är groventré och in till tvättstuga. Vi ska ha ett litet trädäck vid den dörren som är ca 5 kvm.


Köket

Ska försöka mig på att visa köket.
Det är inte riktigt klart men här ser nu ungefär hur det ser ut.Det ska vara en högblank baksida på köksön och på båda sidor men man kan inte lägga in dem i IKEA homeplanner. Det är meningen att man ska kunna sitta vid ön oxå.Vi har inte heller bestämt oss för vit bänkskiva..Den kan bli i ek,grå eller svart oxå.

Vilken underbar helg!

Denna helgen har varit den bästa på länge! I går hade vi familjen Winnerfeldt här på middag och det är så kul att våran jämn gamla barn har så kul ihop. Sen är Anna och Jimmie ett super trevligt sällskap så lördagen blev kanon. I dag har vi tagit det ganska lugnt..inga måsten..utan åkt och tittat lite i affärer,handlat, gått promenad och Leja har varit på super bra humör hela dagen. Nu är jag och H just hemkomna från bion..vi tittade på flickan som lekte med elden..så bra. Lejas farmor var här hemma hos oss och var barnvakt och det hade gått jätte bra. De hade lekt och skrattat sen hade hon somnat som en stock prick 7. Känner att jag har mer energi än på länge!Min lilla älskling!


Inne i huset just nu= Inte klart

När man ser utsidan på huset kan man inte fatta att det bara är ett tomt skal..men det är det.
På insidan har de bara satt upp de bärande delarna just för taket skull men that´s it.Här är då vårat vardagsrum...Vårat sovrum...Vårat kök..Tvättstuga och badrum...


Mörkgrå takpannor på= klart

Det är lika spännande varje dag att åka ut till huset och se vad de har gjort idag. I går hade det fått på våra mörkgrå takpannor och de passar så bra! Vi är jätte nöjda. Inne i huset har det inte hänt mycket men de kommer inte börja med det förens utsida är klar.


Oktober=Den rosa månaden


Bildkälla. Husqvarna ab

Den här coola rosa automower skulle man ha hemma på sin trädgård. Nu kan den bli din...det är bara att lägga ett bud på tradera...vinst går till bröstcancerfonden.


Vintages stories

Jag skulle bara ner och handla lite burk mat till Leja. På väg till affären går jag förbi kappAhl, detta är ingen butik jag brukar handla i men idag, denna dagen har de mycket strategiskt lagt ut världens sötaste flickkläder på ett bord just vid ingången. Jag gjorde ett tvärstopp och en 90 graders vinkle och gick in.
Nu är det min plikt att berätta för alla om kappAhls Vintages stories till barn ( Finns till vuxna oxå).Detta köpte jag till Leja men jag hade kunat köpa nästan allt som låg på bordet.
Jag måste säga att jag blev positivt förvånad över priset som var som vilket kappahl eller lindex priser som helst.

Bilder på huset från idag..6 dagar sen det kom

Det har väl inte hänt så där jätte mycket med huset. De jobbar mest med taket nu så att de kan sätta på takpannorna. De har satt ditt vindskivor, tackbleck och stuprännor.
Det kommer bli så bra det här...Så bra!Där ser ni loftfönstret..


Kalas för lillebror som blir 13 år

I kväll var vi bjudna hem till min mamma för att fira min lillebror Linus som blir 13 år. Jag åt nog en bit tårta för mycket för jag fick ont i magen. Grattis Grattis söta lilla Linus!Tårtan Linus hade valt...Min andra lillebror Dennis och Leja...Här sitter vi och äter tårta...Mina söta små bröder...söta va!Min söta älskling!

Äta själv...En klabbig historia...Nu förstår jag pappan som var med i familjen annorlunda. Ni som såg familjen annorlunda när det gick vet att det fanns en pappa som hade trillingar som var lite små pedant. Han klädde golv och bord med plast när hans trillingar skulle äta själva. Jag som då inte hade barn själv skrattade hysteriskt åt hans fjanterier men nu förstår jag. Jag lät mitt ända..ett barn..bara ett barn.. äta själv och det var mat ÖVERALLT.
Väggar, stol, bord, golv, mamma, lampa, ljus och hela barnet var fullt med mat och han hade tre.

Man får inte åka 3 siffrig buss med barnvagnskort..här har man lärt sig det den hårda vägen..


Jag fick inte åka med bussen när jag skulle ut till Lekeryd idag...
Jag skrev det här till jönköpingslänstrafik:

Jag är en 26 årig mamma som är hemma med min dotter och jag tänkte ta bussen ut till Lekeryd. Jag åker inte buss många gånger om året med då jag köpt ett barnvagnskort som snart går ut tänkte jag att det var dax att använda det.
Jag går först på buss nr 13, 10:53 som tar mig till esplanaden. Där ifrån hade jag tänkt ta 32:an men den går inte alls ofta så därför tar jag 124 :an som verkar gå varannan gång. Jag går på bussen med barnvagnen och sätter mig, busschauffören ropar geom halva bussen " Du med barnvagen, hur har du tänkt åka?" Jag skäms över att han har ropat över halva bussen och fattar inte vad han menar med det så jag säger" Nu förstår jag inte vad du menar" Han ropar fram mig och jag får lämna min lilla dotter själv utom synhåll.
Han frågar om jag inte tänkt att betala och jag förklara att jag har ett barnvagnskort, han säger att det inte gäller på 3 siffriga bussar. Jag skäms igen och säger som det är, att jag visste inte det. Han säger att jag måste betala annars får jag gå av bussen. Jag har inga kontanter så då får jag snäll gå av och vänta på 32:an som går om 2 timmar!

Jag vet nu att busschauffören hade rätt men snälla, jag är så passa gammal att jag aldrig med flit skulle utsätta mig själv och mitt barn för detta om jag visste om att det var så.
Jag tycker ibland att man får göra små undantag... visa lite medlidande..Tänk så hade jag varit en äldre dam eller ett litet skolbarn, är man lika hårt och sträng om dem om det skulle råka ut för en likande incident.

Lite mer männsklig tmedlidande.
Rätt är inte alltid rätt.

Vad tycker ni?


Till Lekeryd med buss.

Idag ska vi ut till Lekeryd och fika i deras lilla fik de har där med lite vänner, sen ska vi gå förbi huset och titta lite. Vi lämnade in våran bil på lagning idag då vi krockade för 1 månad sen så vi har ingen bil så det får bli att åka buss. Jag är inget stort fan av buss men det är bra att de finns. Ska ta med mig kameran så att jag kan lägga ut lite nya bilder på huset senare i kväll.

Fika hemma hos Johanna och Elle

I fredags var nästan alla mammor och barn hemma hos Johanna och Elle. De bor nästan där som vi kommer att flytta till så Leja och Elle kommer att gå i samma skola. De har ett jätte fint hus som de byggde för ca 3 år sen så det är kul att komma hem till dem och få lite inspiration och idéer.Här står Johanna i sitt fina kök.Här är alla barnen..fast Lukas har gömt sig.Där är han ju!Wilmer har 2 brudar.

Italienskt hos Winnerfeldt´s

I går kväll var vi bjudna till familjen Winnerfeldt på middag. Anna hade fickat till en riktig Italiens middag och det var så gott. Det är alltid gott där så man i stort sätt rullar ut varje gång.Den fina dukningen..linneservetter och allt.Så här sitter männen....Så goda ostar.


Tack för en super kväll!

Stommontering dag 2

Dag 2 på bygget och taket är på. Vi hoppades på att snickarna skulle få på taket innan helgen eftersom det skulle bli ett riktigt skit väder. De lyckades och vi bjöd på smörgåstårta och så fick de lite handskar,bälten,mössor och annat smått och gott från mitt jobb.
Nästa vecka kommer takpannorna i mörkgrått...förhoppningsvis.I denna vinklen ska det vara ett stort trädäck på ca 45 kvm.
Den lilla huskroppen kommer nog bli mörkgrå och den stora kommer att bli vit.
Huset är nu bara grundmålat 2 strykningar så det ska på 2 till med färg så vi vet vad vi ska göra i vår.. och ni med mina kära vänner:)Så denna delen kommer då bli vit och så kommer det på mörkgråa takplattor....


Huset!

I dag klockan 7 rullade lastbilarna med vårat hus in....
Vilken känsla! Sån lycka och glädje!Mammakväll på Twin

Förra onsdagen var det mammornas kväll och vi var ute och åt på Twin city. Skönt att få komma ut och träffas utan barn för en gångs skull. Måste bli oftare tycker jag!


4 dagar kvar...

I dag är den 12 oktober och huset skulle egentligen komma idag. Tyvärr får vi vänta tills på torsdag för de hann inte med allt som skulle göras med elen. 4 dagar mer eller mindre gör inget men vad spännande det skall bli på torsdag. Min sambo har tagit ledigt så att vi kan åka upp till klockan 7 och kolla när det kommer.
Vi har valt kaminen nu det blev en traditionell antrasit grå..vi var inne på en med borstad aluminium men det var ganska mycket dyrare plus att jag tror att man tröttnar. Tror det blir snyggare med en lite mörkare grå mot alla vita väggar vi kommer att ha.

Contura 550 braskamin                                  Contura 550A braskamin
Denna valde vi                               Denna är såå fin men jag tror man tröttnar

Leja 9 månader idag!

I dag har Leja funnits lika länge utanför magen som i. Tänka att klocka 16:58 för 9 månader sen kom hon ut...tide får för fort! Snart ska man börja jobba och Leja börjar på dagis...Det är 4 månader kvar men den tiden kommer nog flyga förbi.
Leja fick en söt present av oss..fast hon fick den igår..en liten spelmojäng..som låter VÄLDIGT mycket och hon älskar den.
Grattis till min lilla sessa som börjar bli stora sessan.

RSS 2.0