Ljus i huset...massa ljus

Ojojoj vad vi har jobbat i helgen min kära "man" och jag. Vi kommer allt som allt ha 53 spott så det blir några styckna. Från början var det meningen att elektriken skulle fixa alla med då han tog 1250 kr per spott (66250 kr för alla) plus att vi har andra tillval som kostar en massa bestämde vi oss för att han skulle sätta alla de spotten som ska sitta i fönsterkarmarna och 6 st i hallen sen de som ska vara på toaletterna. De andra 31 fixar vi själva och det har vi nu gjort. Från början hade vi sagt att vi bara skulle göra 6 st i allrummet och 16 st i vardagsrummet men när vi var färdiga med det kollade jag och Henrik på varandra och tänkte samma sak. Det hade varit snyggt att ha 3 st över köksön på den sidan där vi ska ha barstolar, så det blev 3 till där. Sen när vi tog en runda i huset och kom fram till vårat sovrum tittade vi på varandra igen och jag sa " Här inne är det inte alls så högt i tak så det borde vara jätte smidigt att sätta spott här" så vi satte 6 st till där. Sen sa Henrik " När vi ändå håller på kan vi lika gärna dra alla el ledningar som går till spotten, så vi åkte och köpte massa kablar och drog allt de oxå så nu behöver en elektriker bara koppla in spotten.I Lejas och gästrummet kan vi sätta dit senare om vi känner för det så det kanske kommer att komma dit några om några år men som det känns nu är vi nöjda.


I morgon ska snickarbyxorna på

I morgon är det dax för att sätta upp fler pottor till spotten..Det är sista helgen vi kan göra det så nu måste vi bli klara. Som tur är har det satt upp en ställning i huset så att man slipper klättra på stegar 5,3 m upp i luften.
Kommer att ta kort och lägga ut för det har hänt lite i huset..det har fått upp nästan all gips så nu börjar det se riktigt fint ut. Vi måste oxå beställa köket nu för det tar ca 6 veckor för det att komma och vi vill gärma ha det i början på januari.Coola Leja! Hon ska vara hos farmor i morgon.

Lunch och tofs premiär

I dag har vi träffat Elin & Ludde för promenad och lunch. Vädret var väl så där men vi pinnade på i regnet ändå. Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Vi åt god sallad på a6 det blev lite shopping oxå. Jag inhandlade en puder rosa tröja på H&M (Som jag oxå har i färgerna marin och grå...Älskar denna tröja)och ett packet tofsar till Leja. Så idag var det dax för tofs premiär. Det blev en liten liten söt tofs på hennes huvud så gulligt!Hon här så gulligt nu när och stapplar runt.
Källa: H&M

Mitt lilla troll börjar bli stor..

Två till tänder syns nu i Lejas mun..så nu har hon 6 st..4:a uppe och 2 nere. Hon går lätt 4-5 steg så nu händer det grejer...Önskar jag kunde stanna upp tiden lite för det går så fort! Hon vinkar och säger mamma,pappa ocg vovve. Hon pekar på allt och vill veta vad det heter. Om man visar henne vart man lägger hennes tutte och sen leker en stund så kan hon komma på att hon vill ha den. Då tar hon min hand och går dit och pekar och så får man ge henne den. Hon hitta på bus hela tiden och klättra med hjälp upp på stolar och i soffan. Vi har små sittpuffar som hon puttar på fram till den saken hon vill upp på sen kryper hon upp på puffen sen upp i soffan. Tokfia! Nu ska vi gå och äta lunck med Annika! Bäst

Insidan av Huset..

Var och tog lite kort igår på insidan av huset. Henrik och Jimmie var jätte duktiga igår och drog både larm och ljud. I dag ska jag och Henrik försöka oss på att sätta upp pottor till sport och dra rör...får se hur det går:)Här ser man upp till loftet.Vi har 9 höga fönster och i dem ska vi ha spott som sitter i fönsterkarmen.Detta är allrummet, det är tänkt att Leja ska ha det som lekrum och ha en tv där sen som hon kan titta på film med.Detta är en annan vinkel av allrummet. Dörren som bara syns jätte lite till vänster är toalett, den som H och L kommer ut från är L´s rum och den andra är gästrummet. I mellan dem ska hon ha sin tv.


När man tittar från köket ser man detta, det ska bli vardagsrumMellan de stora fönsterna ska det vara en köksö och under det liggande fönstret kommer det stå en soffa.Direkt till vänster kommer det stå en braskamin.Lördag

I dag ska H och J vara i huset och dra plaströr till larm, ljud och förhoppningsvis hinner de dra lite till spotten oxå. Jag ska åka dit och ta lite kort på insidan som jag tänkt lägga ut så att ni ser hur långt de kommit där.
Sen så ska jag och Leja handla lite sen städa och förbereda lite tills Winnerfeldts kommer i kväll.

Sprutan tagen..

I går kväll var vi och tog sprutan..jag som är såååå rädd för sprutor! Trodde jag skulle svimma och jag svettades helt otroligt mycket. Tanten som tog sprutan sa "att har du fött barn klarar du detta utan problem"..mmm, om du säger det så, sa jag. Det stack till lite sen var det över, inte så farligt men så tycker jag alltid efter varje spruta ändå är jag lika rädd nästa gång jag måste ta någon. Jag tryckte i Leja lite ägg i går på morgon för att se att hon inte var allergisk mot ägg och hon gav inga utslag så hon fick också ta sprutan. Hon pip till när det stack henne men sen var det bra. Hon har sovit hela, hela, hela natten, inte varit upp för att sätta in nappen ens. I dag är hon super pigg men mindre pigg är mamma. Det känns som jag blivit överkörd av en buss! Så ont i armen och min huvudvärk är inte att leka med. Jag har så ont i huvudet att jag har varit när och spy, nästan migrän. Nu är det lite bättre men jag har inta varit vidare rolig mamma idag.
I går tog jag ett kort på Leja som vi ska ha som julkort, tyckte det var roligare att skicka ett där hon räcker ut tungan en ett tillgjort smail:)

Elen...ett stort ?

Vi har tänkt att sätt upp spotlights och ljud i taket sen är tanken att vi ska dra in larm oxå. Mycket av detta har vi tänkt att göra själva och bara be elektriken dra tomrör. Nu visar det sig att han vill inte bara dra tomrör utan då vill ha göra hela arbetet vilket kostar för mycket pengar (Han tar sånt över pris). Han vill inte lämna någon garanti på det jobbet som han inte själv gör och det förstår jag oxå. Vi har tänkt att fråga honom om han inte kan skriva ur detta från kontraktet, det är ju ändå tillval så det är ju inget som avskrivs från standarn. Han har tyvärr inte varit så tillmötesgående hittills så vi får se vad han säger.  Detta är inte första problemet vi har med elen...Det verkar nu oxå som om det inte ingår dragning av tele, data, antenn utan bara tomrör...När man köper ett nycklfärdigt hus för en jä**a massa pengar tar man för givet att man ska kunna prata i telefon och använda internet...Eller? Detta är inte elkillens fel utan brist på information eller kunskap från säljaren och att vi kanske varit lite för naiva. Hoppas vi kan lösa dessa problem idag på något sätt...

Här är vi sjuka...

I dag vaknade Leja först vid 5 så jag gick in och hämtade henne och la henne i våran säng. Hon var så förkyld och kunde inte andas genom näsan, stackars liten. Vi somnade om och sov till 20 över 7. Sen gick vi upp och jag kände hur förkyld jag var...Inte kul! Efter en stund kommer H hem, han var oxå sjuk och hade bara hämtat datorn på jobbet, så nu är vi hemma sjuka hela högen. Hoppas det inte blir långvarit.Hoppas hon är så här glad idag fast hon är sjuk.

De har jobbat hela helgen med våran trädgård

Vi behövde en massa jord för att få våran tomt i den höjd och storlek som den ska vara men nu är det så gott som klart. De jobbade hela helgen med att köra jord och fixa till trädgården men nu är det klart så långt som det går. Nästa steg är att lägga sten, bygga mur, lägga plattor och plantera träd och det dröjer nog ett tag. Vi kommer nog bara att så gräs till att börja med och vänta något år innan vi tar itur med resten.Henrik körde hela helgen.Från första början var våran tomt lägre än vad ni ser att gräset är så ni förstår hur
mycket vi har fått fylla.Längs med framsidan skall det gå en mur.Muren kommer att gå här oxå.
Tack såååå mycket pappa och Svante för lånet av traktor och tack till alla andra som varit med och hjälp till, vad skulle vi göra utan er!

I dag ska tomten fyllas ut.

I dag ska H vara på tomten hela dagen och fylla ut våran tomt och fixa till den så mycket som det går, jag tror inte de hinner klart idag men en bit på vägen.
Här om dagen när vi åkte till huset för att titta lite upptäckte vi att det var lås på våran dörr och att den var låst! Vi kom inte in! Det visade sig att snickarna måste täckna en försäkring och då måste de låsa när de går hem så att inte det kan gå in någon som kan skada sig för det täcker inte försäkringen.Jag och Leja står och fryser när huset kom..

Ullared

I går åkte vi mammor till Ullared... Vi åkte klockan 15,00 här ifrån och det var nog en jätte bra tid för när vi kom fram vid fem tiden var det väldigt lugnt och skönt. Jag som var nere för 3 veckor sen handlade inte alls mycket. Det blev bara saker till Leja...Jag köpte bl.a en pulka som jag tror hon kommer att älska att åka i, så nu får det snart komma lite snö.