Rocka loss...

I går var vi  iväg tillsammans på lite festligheter för första gången sen Leja kom. Hon fick vara hos farmor och Bengt och jag tror det gick bra. Hon var nog lite små sur ibland men det hör ju till för man kan ju inte vara glad jämt. Vi var på ett ställe som heter Ekotopia i Aneby, de hade amerikansbuffé och så hade de live band. Bandet som spelade är egentligen inta alls våran typ av band men det var så kul ändå. Han var så jäkla duktig som spelade keyboard, riktigt bjöd på sig själv. Syrran och Kristian var med sen var min bror Svante och hans fru Therese med och så min söta lilla mamma vars idé det var att vi skulle gå på detta ihop. Jätte bra idé mamma!

Här är vi flickorna:)


Therese och Svante

Här spelar han lite grann:)


Idag har vi också betalat in handpenningen på tomten plus att vi har skrivit på avtalet och skickat in så nu är den verkligen våran. Förhoppningsvis kommer vi att skriva kontraktet med ekeforshus direkt när Henrik kommer hem eller om vi gör det i morogn innan han åker men jag tror inte vi hinner det.

Jag känner mig verkligen jätte stressad över att Henrik åker till USA  på måndagnatt, det känns som om det är så mycket han lämnar åt mig att klara upp och fixa klart. Det är med dopet måste jag helt fixa själv för han kommer hem 3 dagar innan det är dax och då måste allt med kyrka och prästen redan vara klart. Katten och hunden här hemma måste jag klara av plus att jag har en super aktiv dotter på 5 månader som skall ha all min uppmärksamhet. Som tur är har jag hur många när och kära som helst som ställer upp så det kommer gå jätte bra men jag blir ändå stressad.
Nu låter det som om jag klagar över Henrik med det gör jag inte, jag är jätte glad att det går bra för honom och att han får åka ut i världen på sånna här saker. Hoppas det kommer att gå bra och vi kommer att sakna honom massa!

Nu vill jag ut i solen men det är inte så ku att lägga sig här på trädgården när typ 15 pers kan se en sola på bakgården, vet inte om jag åker hem till mor eller far och solar där.

Bye bye

Huset!

Nu har min så snälla vän Elin hjälpt mig att göra om pdf till jpg så nu kan jag visa er huset!Här är planlösningen men det är 2 saker som skall ändras. Väggen som är mitt i vardagsrummet ska inte vara så stor och flyttas ut i rummet lite sen skall dörren som leder ut mot tralldäcket ligga i mitten av de tre stora fönsterna. På andra sidan väggen som är i vardagsrummet är det meningen att det skall vara ett stort matsalsbord.
Det som inte syns på bilden är att det skall vara ett loft över det stora sovrummet, ni ser ju spiraltrappan som leder upp mot loftet. Sen är det en öppen spis på väggen som är vid frysen så att man ser den öppna spisen vart man än är i rummet.Här ser ni fasaden. Vi vet inte hur vi ska har fasaden, om det ska vara liggande eller stående plank eller om vi skall blanda lite. Det skall oxå vara en carport som skall ligga i anslutning till tvättstugan/groventren.


Visst blir det fint!

Hus ritningar!!

I går vid typ 16 ringde Ninni från Ekeforshus, hon hade mailat ritningarna på huset för de var klara nu. Det blev jätte bra! Det är 2 saker jag ska ändra bara och det är att flytta dörren från vardagsrummet som leder ut på vårat tralldäck, sen så att den lilla extra väggen vi bygger upp för att ha tv:n på ska inte vara så stor och ska flyttas lite. Den bygger man ut på plats så vi får ju vara med och bestämma exakt sen när de ska bygga upp den. Jag har försökt på massa sätt att få ut bilderna hit med de är i pdf fil och jag vet inte hur man kan göra dem till en vanlig jpg bild.
Vi fick oxå reda på från kommunen att vi får lägga huset på vilket håll vi vill! Det dumma nu är att carporten inte får plats innom de gränserna på får bygga på om vi sätter huset på det sättet vi vill.... Ninni skulle kolla om vi kan lösa det ändå.

Här är en blid på lekstugan jag tycker att Leja skall få:I går var jag oxå oxh fikade på Malmborgs med lite andra mammor och det var lika trevligt som alltid. Det är skönt och komma iväg på dagen tycker jag annars blir dagen seg. I bland kan det vara skönt att inte ha något inbokat.
Sen gick jag och en annan mamma runt rocksjön och hamnade mitt i en sand storm! De hade lagt upp massa sand i stora högar och eftersom det blåste så i går när vi gick förbi fick vi halva sand högen på oss. Jag hade tom sand i örat.


Nu har jag hittat lite trädgårds bilder som jag tycker jag är fina.


Här är en till:


Jag tror jag har ganska stor koll på hur jag vill ha det faktiskt och det känns ganska skönt nu när man vet att man har 10000 olika saker ma skall bestämma.

Idag blir det öppnaförskolan klockan ett, hoppas det inte regnar för vi ska gå ner.

ha det bäst!

Kram

Picknick och promenad.

I går var oxå en toppen dag! Leja och jag var på picknick i Huskvarna med Lejas och mina kompisar.
Vi fick en bit var av Elles tårta som blev över från hennes fest i lördags. Det var såååååååå god! Johanna kan det här med att baka:) Lejas kompis Lukas hade med sig sin hund Izza eller Issa ( vet inte hur de stavar namnet) Hon hade jätte kul! Badade och lekte i vattnet. Det blev en toppen bra picknick.


Här är vovven:Här är Jag och Leja:


Sen var vi och tittade på tomten idag med en snickare och Ninne som är våran kontaktperson på Ekeforshus.
De ska räkna på vad det kommer att kosta att fylla upp tomten sen så kollade vi hur vi ska lägga huset.
Frågan är bara om det får plats på det hållet vi vill ha det.
Ninni ska prata med kommunen på onsdag.
Vi ska också söka bygglov nu och skriva på kontraktet så nu har det verkligen börjat.
Hoppas att jag får ritningarna på hur jag vill ha köket oxå så att vi kan gå upp till Ikea och börja med det.

Sen på kvällen gick jag och Annika 5 km:n på Öxenhaga

Toppen väder!

Vad hände med vädret igår? Skulle det inte regna hela dagen? Det blev ju sånt underbart väder så det var inte var sant.
Vi var ju som alla andra lördags morronar på babysim med Leja och hon tyckte det var lika super kul som vanligt. Vi skrev in oss till en fortsättnings kurs som börjar i augusti, så det blir inte många lördagars paus innan det kör i gång igen. Sen åkte vi ner till stan och åt frukost på café Lindströms på torpa. Leja sov så vi kunde äta i lugn och ro.
Sen åkte Henrik i väg till Torsvik för att åka gokart så jag och Leja passade på att gå ut en lång promenad i solen. Det snöade såna där maskros frön, det blev till drivor vid trottoar kanten. När Henrik kom hem åkte vi upp till svärfar för lunch, han hade köpt färskpotatis som han hade smör stek, hur gott som helst.  Efter det stannade vi till en kortis hos några vänner på egnahem. De har så jätte fin hemma oss sig. De byggde nytt par hus för snart 2 år sen och nu har de gjort klart trädgården. Det var så fint! Jag bara jätte längtar när jag ser deras hus tills vi får upp vårat. De ska få en bebis till och b är faktiskt i dag så jag håller alla tummar att den vill komma nu. Var helt imponerad av hur pigg och fin hon är Sofie. När jag var i vecka 40 orkade jag inget och hade helt tappat allt intresse för att ens se lite fräsch ut men Sofie är allt lika fin:)
På kvällen gick hela familjen på en jätte långpromenad, det var en sån där kväll då allt känns så bra och att man är lyckligast i värden. Toppen lördag!
Nu ska vi snart iväg till IKHP stugan för att gå tips promenad. Hoppas det blir lika bra väder idag.

Jag och Henrik har delade åsikter om vilken färg vi ska ha på huset. Jag vill ha två färger, vitt och mörk, mörk grå.
Henrik vill bara ha en färg och det ska vara mörkgrå.

Denna färgen är svart och det tror jag blir för stor kontrast på det vitta.
Så mörk mörk grå är nog bäst.Detta är inte det huset vi ska bygga men vinklen är den samma så jag vill ha det målat så som detta huset på bilden har. Ena delen skall vara svart och den andra vit.

U S A närmare sig...

Den 2 juni åker Henrik till USA med jobbet och är borta i 2 veckor. Jag tycker verkligen att det är jätte jobbigt att han skall vara borta så länge på raken. Jag vet hur trött jag brukar vara när han kommer hem från jobbet och att det kan vara så skönt att lämna över ansvaret för henne en stund. Jag imponeras av alla ensamstående förädrar, hur klarar de det? Jag har ju ändå ett datum då han kommer hem men det har inte de. Mamma säger alltid att an klarar mer än vad man tror och det gör man faktiskt, måste man så gör man.


Här är Leja i sin nya mössa.  Jag bestälde den från nätet, man fick välja färg på både mössan och på L:et som är på mössan. Så mössan blev rosa och L:et blev brunt  med så ringar i. Den är lite stor men det var den minsta de gjorde, hon växer i den.

I dag är det dax för babysim igen, förra gången kunde jag inte vara med så jag tog kort och filmade. Det dök under vattnet lite längre streckor förra gången så det ska vi nog göra denna gången oxå, man kanske tom kan simma med henne lite under vattnet. Leja verkligen älskar att bada så det blir nog till att gå fortsättnings kurs till hösten.Vi lämnade bort Leja till mamma i några timmar igår, så skönt. Vi passade på att sova lite och att städa. Henrik tycker att det är jobbigt att fråga våra närmaste om de kan passa Leja, han är rädd att de inte vågar säga nej och de inte vill. Vi frågar nästan aldrig om barnvakt. Så om ni vill vara barnvakt kära mormor,farmor eller morfar så säg bara till så slipper vi fråga:)Här är Leja på Beatrice konfirmation som var i söndags, hon tyckte inte det var så kul att sitta så länge i kyrkan. Så pappa fick roa henne så gott de gick. Det är väl tur att hon är så söt annars hade man inte klarat av henne för hon har vilja min dotter:) Undra vem hon fått det ifrån? Hon blir så arg så fort hon inte får som hon vill och fort skall de gå;) Känner inte igen mig alls;)

Amanda: Hade jag vetat att du sydde sånna mössor hade jag mycket hellre köpt den av dig. Nu har jag kollat in lite vad du syr så då kan jag beställa lite grejer från dig istället:)


Small Paul..

I går fick Leja sin sock nalle, vi har försökt hitta på ett namn på den men kommer inte på något cool.
Kanske Ajabaja? Nallen Ajabaja...Vi får se. Hon gillar den iallafall.


I tisdags sprang jag för första gången sen 8 månader tillbaka, det var så härligt.
Jag koplade bort allt och bara sprang, var faktiskt lite imponerad över hur "bra" konditionen ändå var.
I dag har jag sprungit igen, ska verkligen försöka varannan eller vart tredje dag.
Kände idag att jag behöver inskaffa mig ett par nya dojjor bara.

Husplanerna skrider framåt, vi har fått preliminärt ok på huset efter som det har lite avikelser mot vad man får bygga på tomten. Det är 50 cm för högt och så har det ett loft. Vi ska åka ut med ekeforshus och en snickare på måndag och kolla hur mycket det behövs fyllas upp. Sen blir det till att söka bygglov.
Har ritat om köket för jag vill ha det på lite annat sätt, så det ska rita upp det i 3d.


Typ så här vill jag ha det fast det ska vara en lite extra hov i köksön så man jan stå där och skära lite grönsaker och sånt, sen vill jag att öns en ända ska sitta mot väggen.
Sen ska vi ha ekparkett och det passar nog bra till den massiva ekskivan som är på köksön. Här på bilden tror jag att det är vitglaserad furu på golvet. Köket kommer att vara i högblank vit så som på bilden.


Den här väggdekorationen skulle jag vilja ha på väggen, så fin!
Det var tyvärr jätte dyr, tror den låg på 3000 tusen och den är egentligen bara ett klistermärke.

Här är en jätte snygg badrumsmöbel som jag gärna vill ha sen vill jag har jätte stota kakelplattor, typ 20*50 cm i högblankt.

Svar till Klara som undrar vart tomten låg:
Om du vet vart stenshoppen ligger i Lekeryd, bakom den ligger Alianskyrkan sen är det området bakom Alianskyrkan, man ser en del ny byggda hus från Lekerydsvägen.


Börja bygga..

I torsdags var vi ner på banken och det gick kalas bra så nu är det bara att köra på.
Vi ska träffa Ninni som hon heter på ekefors hus på onsdag och prata lite om planlösnigen för jag har lite
ideér som jag vill framföra. Sen ska vi försöka få dem att "ge" oss em carport.
Nu när man har bestämt sig och allt är klart med banken vill man bara smälla upp huset NU!
Vi fick ett reklamblad från skandiamäklarna igår om att de hade sålt en bostadsrätt i vårat område och att det finns många som är intresserade av att bo i vårat område. Det bådar ju gott nu när vi ska sälja våran 3:a.
Man vill ju få ut det mesta man bara kan och lägga in i huset.
Jag har helt tappat intresse för att greja i lägenheten jag ser bara saker som jag vill ha till huset men det är ju bättre att köpa när det står klart och man har bott lite så att man vet hur man vill ha det.

Var ute för första gången på typ 1 år i torsdags oxå, vi var på club caj. Jag var nästan nykter, drack 3 cider men jag hade kul ändå. Jag vill ändå bara dansa när jag går ut och det kan jag göra nykter:) Syrran och Kristian kommer hit i torsdags så det var oxå med ute. Jag saknar min syster och hade så gärna velat att vi bodde närmare varandra. Vi har så kul när vi umgås.

Nu ska jag på promenad med lite mammor och deras bebisar:) Blir nog en fika oxå:)

Bye bye

Leja 4 månader

Nu har det gått så där länge mellan inläggen och jag kan inte säga att jag inte haft tid men jag har inte riktigt haft lust.
I dag kände jag faktiskt för att sätta mig ner och skriva lite.
Leja blev 4 månader i måndags, tyckte inte det var länge sen jag låg på förlossningen och tryckte ur henne. Medans andra har börjar prata om ett syskon försöker jag att bearbeta förlossningen och hur eller om jag kommer att göra det en gång till. Jag frågade faktiskt Henrik igår om när vi skulle börja med ett syskon men han vill kanske inte ens ha ett till. Det känns skönt för då tror jag att när/om jag vill /blir redo för ett till så kommer han nog vilja ha det ändå men det är liksom ingen sress.

Vi var på bvc i måndags, det var en månad sen sist så jag var väldigt nyfiken på hur mycket hon hade gått upp.
Jag trodde faktiskt att hon hade slått 6 kg sträcket med icke. Hon vägde 5920g så det var väldigt nära sen var hon 61,5 cm lång. Leja var duktig och snurrade runt och sjöng i olika tonarter för barnmorskan.

När vi kom hem sen gjorde Leja något för första gången. När hon ligger på mage så stödjer hon alltid på underarmarna men nu så tryckte hon ifrån så att hon stödde på händerna, så hon kom upp jätte högt, nästan i krypställning. Det varade bara en kort stund för de blev lite vingligt men ändå.

I går var Louise och Hjalmar här och fikade sen trotsade vi vädret och tog en promenad. Regnet hängde över oss hela tiden men vi lyckades undvika det, fick bara några små droppar på oss.  Vad tiden går fort när man har börjat prata, ett par timmar flyger fram.

I morgon kommer sis, det ska bli så kul. Vi ska ju gå på Club Caj:)
Sen ska vi till banken i morgon jag och älskling, så får vi se om vi kan bygga det huset vi vill ha.
Ska också till öppna förskolan i morgon så det blir en hektisk dag:)

bye bye