Gott Nytt År!

Har tagit lite paus i ett par veckor med bloggandet men nu ska jag vara tillbaka igen! Vi har ju flyttat och det har varit hur mycket som helst de senste veckorna så jag har inte hunnit med att blogga.
I går lämnade vi över nycklarna till de som har köpt våran lägenhet så nu käner vi oss rika med X kr mer på banken, fast de ska snart bort igen för vi har ett kök, 2 badrum, allt kakel och klinkers och jordvärme att betala med dem.

2009 har varit det bästa året i mitt liv! Vi fick våran dotter Leja och har hittat våran plats i livet att bo på, kan det bli bättre?

Jag vill önska alla ett Gott Nytt År!


I dag är det exakt 2 månader kvart till inflyttning
I dag är det den 22 december och om exakt två månader den 22 februari är det dax för slutbesiktning av huset.
Det är oxå över två månader sen huset kom och jag tyckte de gjorde stommresningen för bara ett par veckor sen så jag vet att det kommer att gå fort nu det sista. Henrik var ledig idag så vi tog en sväng upp till Lekeryd för att ta lite kort och kolla läget. Det var inga snickare eller målare där idag så vi hade det helt för oss själva.Våra innedörrar hade kommit, vi har valt släta massiva dörrar, lite dyrare med jag tror det är sån man ska kosta på.Våra dörrhantag hope stockholm.Vita fönsterbrädor.Här står det lite toaletter.Våran IVT 695 Twin hade oxå kommit.Tvättmaskin och TorkskåpUtsikt  från loftet över hela tv,mat, hall och köket.Henrik och Leja i tvättstugan

fårskinn

                          
Vi har önskat oss ett svenskt fårskinn till Leja i julklapp, perfekt i pulkan och barnvagnen nu när det är så kallt.
Jag tycker även att fårskinn är väldigt fint att ha i hemmet, liggandes på soffan, i sängen eller framför braskaminen. Så jag kommer att komma ett att ha hemma oxå. Jag har hittat fotöljer med fotpall från halens som har fårskinn istället för tyg, det var det riktigt bra pris på dem, 2500:- st,  så två sånna vill jag ha hemma sen.
 Bild lånad från Halens.


Det går framåt!Nu har vi valt tapeter till huset. Det blir bara vitaktiga kanske någon fondvägg men det tar vi sen när vi har flyttat in och känt efter lite. 
Jag har bilder på tapeterna men de är så missvisande när man ser dem på dator så jag hoppar med att lägga ut dem. Vi har också blivit kompenserade av Ekeforshus för att det har varit lite missförstånd och dålig information, det står för allt material och snickararbete på loftet, vi får betala målare och elektriken men det är helt okej med oss. Så nu käns det mycket bättre.
Nu har målarna tagit över i huset så nu spacklas det för fullt, det har också satt upp fönsterlister och fönsterskivor. (Det som man stället lampor och blommor på) Vi kommer inte ha några taklister i huset, efter som huset är nyfunkis kände vi inte att det passar med lister i taket, blir lite mer jobb för målaren men det kommer nog bli jätte bra. 
Sen ringde grävaren som ska gräva ner jordvärmen så nu är det planerat att göras i januari om det inte är för mycket tjäle i jorden.
Som ni märker händer det massa nu och det är så kul!


Tapet funderingar

Vi tänkte först måla nästan alla väggar vita men då detta kostar så myclet extra får det bli vita tapeter istället. Vit är en färg som finns i många nyanser så det finns mycket att välja på ändå.Den här fina vita medaljongtapeten tycker jag är super fin.När man väljer en tapet som är vit med lite pärlemo känsla, reflektera den de andra färgerna i rummet väldigt bra.


Huset

Nu har vi haft möte i huset och det gick så där. Vi fick redan på vad vårat tillval har kostar i extra snickeritimmar..lite mer än vi hade tänkt. Vi bad oxå att få veta om det är något mer som kommer att kosta så vi inte får fler otäcka räkningar. Det är målning och spackling av taket i loftet som kommer att till komma sen vet vi inte exakt vad nergrävning av jordvärme rören kommer att kosta det har vi bett att få offert på först innan det börjar gräva. Annars är huset att vi har drömt om! Det är så fint och kommer bli toppen bra i slut ändan!
Här kommer lite bilder som jag lovat.
Bild tagen från ingången till allrummet. Loftet är upp till höger och vardagsrum och kök är till vänster. Entré är rakt fram.Bilden är tagen från hallen. Där stegen står ska det vara en braskamin och väggen där sopborsten står ska byggas igen och där ska vi ha vårat matsalsbord. Loftet är upp till vänster.Bilden är tagen i stegen som är upp till loftet.Bilden är tagen från hall, rakrfram har ni tvättstuga/groventré, dörr till höger är vårat sovrum, dörr till vänster stora badrummet, sen ser ni lite av loftet i höger kant.Bild på det oväntat dyra loftet.Bild tagen från köket. På höger sida ska soffan stå och tv:n ska sitta på väggen som är uppbyggd mitt i rummet.Bilden oxå tagen från köketVåran tv vägg, ni ser loftet i mellan pelarna som hör till tv väggen. Pelarna finns där för att det går kablar till högtalare och el i dem. Vi ville inte ha en vägg ända upp till taket för vi tyckte det tog för mycket ljus och rymd.En annan bild taget från köket.Bild på köket, köksön ska vara mellan fönsterna till vänster.Annan vinkel av köket.Här i mellan ska köksön vara.Vi har 5,5 m i tak höjd.Dessa lampor!Allrum
I dag ska vi träffas i huset.

I dag ska vi träffa säljare och snickare i huset för att lösa lite ? . Jag är faktiskt lite nervös för jag hoppas inte det ska komma upp flera jobbiga problem och att vi kan lösa dem vi har på ett bra sätt. Vi får iallafall komma in i huset och det måste ha hänt mycket sen sist. Jag ska ta med mig kamran och ta massa kort så att ni kan få se senare i kväll!


BudgetÄr det bara vi som har stort problem med att hålla budget?
Tycker att varje räkning som kommer är på mer än vad vi har räknat på, har vi varit naiva?
Huset och själva entreprenaden är den samma men grund, shakt, tillval el, kök, garderober, tomt, tele går på mer än vad vi hade tänkt oss. Är vi ensamma om detta?
Vill man bara ha något litet extra kan detta gå på hur mycket som helst.
Nu vill jag inte ha mer chokande räkningar, jag villa ha mindre och trevligare räkningar, sånna som man har räknat med:)

Garaget med pulpetSå här ungefär är vår tanke att garaget skall se ut.
Det är meningen att Henrik och min far ska bygga detta till våren i lösvirke och vi har en budget på ca 60000 :- som vi ska försöka klara det på. Dessa bildet har jag lånat från Mellby garage, där kan du köpa detta i en komplett byggstats levererat till din tomt för 69 420:-. Så jag hoppas därför att våran budget kommer att räcka till att bygga ett själva i lösvirke. Vi kommer dock att ha en förråd på 8 kvm och hel gjuten platta under både garaget och förråd.

Vill ha

Design House Stockholm har kommit till stan! De har massa som jag vill ha till vårat hus, det kostar ju lite men man får handla det lite pö om pö.

Alla bilder kommer från Design House Stockholm


Och nu....nästa problem
Nu har vi fått redan på vad det är vi ska prata om på torsdag med säljaren och snickarna...Vi har lite problem!
Denna gången handlar det om loftet. Säljaren har sålt in ett hus med loft som vi trott varit i stort sett klart, vi har förstått att el inte ingår och den har vi löst. (läst betalt) Nu till problemet: Säljaren och inte informerat byggmästaren när de gjorde upp offert på snickeri och måling att loftet skall vara med. Fast vad tänkte de egentligen att de bara ska sluta där vardagsrummet tar slut? Det är ju liksom öppet loft...
Igen är detta dålig kommunikation mellan säljare och entreprenad. Vi kan gå med på att de gör klart så långt att det bara är för oss att måla och lägga golv frågan är om de går med på det. Vi har riktigt, riktigt bra snickare och de har ställt upp så mycket mer än vad de ska göra. Säljaren är super snäll men det är inget bra sammarbete där i mellan. Det kommer nog bli bättre efter några hus men nu är det inget bra alls. Lösa sig måste det bara det inte innebär att vi ska betala för det tycker jag är en dålig lösning!


Tack Elin

Jag vill tacka Elin för den fina nya header som jag nu har!


Egen Kebab


I lördags var vi bjudna hem till Anna, Jimmie och Wilmer på hemmagjord kebab.
Det var så gott och smidigt! Jag kommer aldrig mer köpa kebab från pizzerian.
Man tar bara nörfärs och kryddar den ganska mycket och rör om. Sen lägger man smeten på ett bakplåtspapper och ett till bakplåtspapper över sen kavlar man ut smeten så att den blir lika stor som en plåt. Sen ska den in i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg ca 5-6 minuter. Efter det skär du de i långa strimlor sen är det klart.
Anna serverade lök, gurka, sallad, majs och en god dressing till i pitabröd och det var det godaste kebaben jag har ätit! Till detta avnjöt vi lite gott vin, perfekt avslut på lördagen.

FlexiBathLeja älskar att bada och jag har haft dåligt samvete över att vi har valt bort badkar i huset men nu har jag hittat något som passar den unga damen.
Flexibath är tillverkad i miljövänligt gummi med mjuka fogar, som gör att den går att fälla ihop. Den finns i flera härliga färger och priset är helt okej.
Den går att klicka hem på danskdesign.nu


Bilder lånade från dansdesign.nu

I dag har vi beställt kök
Nu är det färdig planerat, det är beställt och det kommer den 19 januari.
En sten har lättat från mina axlar för nu är köket beställt och klart, Äntligen! Som med allt i våran budget blev det dyrare än vad vi tänkt oss. Vi har valt den extra breda induktions hällen som känner av hur stor kastrullen är, så att man inte värmer upp för stor yta. Vi valde en pyrolysugn (självrengörande) med varmluft och en helt vanlig micro utan finesser. Vi har oxå valt inbyggnads diskmaskin och kyl&frys.
Färgen är en högblank vit med handtag som man fäster längst upp , de oxå i högblankt så de kommer kappt att synas. Jag vill ha en stilrent kök med små snygga detaljer som tex. aluminiumkanten vi kommer att ha på bänkskivorna, det går igen i ugnen, micro och fläkt.
Vi har velat länge om bänkskivan men det blev en  svart.

Mail från säljaren på ekeforshus

I går fick vi ett mail av Ninni på Ekeforshus, de ville träffa oss vid huset på torsdag och bjuda på fika. Jag blev grymt nyfiken, vi kanske bara ska stämma av läget (Vilket är det mest troliga) men när hon inte skriver vad det handlar om alls blir man ju nyfiken! Jag kunde inte med att fråga:)

I dag ska de lös isolera huset, sen kommer de att lägga på gipset i taket så när vi kommer dit på torsdag kommer det nog att hänt en del. Blir att ta med kameran och fota en massa.
Såg att vårat golv hade kommit till huset, det är ett 14mm parkett, matt ek, salsa från tarkett.
Sen hade även våra toaletter kommit, det kommer lite saker titt som tätt:)

                                      

Garderob med skjutdörr

Vi kommer att ha en jätte garderob i hallen med skjutdörrar sen kommer vi ha en i vårat sov rum. Har tittat runt lite och det kommer nog bli IKEA...snyggt, smidigt och bra.
Det kommer bli en vit så klart, som denna.

Klimat smart gräsklippare

Men tjat från min kära sambo kommer jag nu lägga ut en länk till den framtida gräsklipparen (En husqvarna så klart).

Tryck här!
A Mover As greens As Your Lawn

Lille Elias

I går var vi och hälsade på en 4 veckor gammal bebis. Man glömmer så snabbt bort att de har varit så små, tiden går alldeles för fort. Vi blev bjudna på fika och gick en promenad en toppen tisdag.
Elias fick en lite present av Leja, en rolling stones body så hur blir han cool.Här ligger han så snällt.Min jätte aktiva dotter som var överallt och inte ville ha strumporna på sig.

Lite bilder på helgens jobb

Tänkte jag skulle visa lite bilder på det jobbet vi har gjort i helgen. Kanske inte är så jätte roliga bilder men håll till godo ändå. Det märks att det är Henrik som tagit korten för han har nog fotat på fel inställning med kameran...Vardagsrummet, taget från loftet. Här sitter det 16 spott.En annan bild på ena sidan vardagsrummet.Allrummet, här finns det 6 st.Vårat sovrum, här finns det 6 st spott.Här är en bild på loftet, här finns det inga spott...fast här hade det kanon att ha...fanns ingen tid för det, tyvärr.